Mmmmatfoto

Foto/Opplevelser tar smakfulle bilder.

Instagram renner over av bilder av folks frokost, middag eller dessert – men det er ikke bare-bare å mestre matfoto-sjangeren.

Fotoelevene angrep oppgaven med god apetitt (høhø). De fikk et budsjett, handlet ingredienser og fant rekvisitter og styling på den lokale bruktsjappa. I tillegg fikk de låne utstyr og rariteter fra kjøkkensjef Ketil, som elsker alle gamle kuriositeter.

Elevene satte seg inn i bruk av lys og reflektorer, og fikk stylingtips av Miriam på kjøkkenet som har jobbet i Foodora og vært med på utallige matfotosessions.

Tips og triks til deg som vil begynne med matfoto.
Matfoto-sjangeren er full av «skitne» triks.

Sjangeren legger til rette for mye eksperimentering med både lys og skygge, fokus og dybdeskarphet, utsnitt og plassering – i tillegg til selve stylingen av maten og prosessen rundt å vurdere hva som skal med og hvilket miljø det hele skal plasseres i for å gjøre resultatet mest mulig fristende.

Matfoto gir masse rom for kreativitet, samarbeid, kokkelering, eksperimentering med fototeknikk og ulike objektiver. Resultatet må sies å være innbydende. Bon apetit!

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund