Foto/Opplevelser sine bilder fra interrail!

Interrailen startet med noen dager i Roma, før elevene dro videre i grupper. Neste felles samlingspunkt ble i Berlin, men mellom Roma og Berlin bestemte gruppene selv hvor de ville dra. De hadde på forhånd planlagt hvilke steder de ville dra til, hvor de skulle sove, hvilke tog de skulle ta, satt opp budsjett og ikke minst planlagt hva de ville oppleve.

Elevene dro blant annet til følgende byer. Firenze, Napoli, Venezia, Milano, Ljubljana, Wien, Praha, Dresden, Utrecht og Brüssel..

I Berlin startet fellesdagen vår med god frokost før vi gikk langs East Side Gallery – den lengste gjenværende delen av Berlinmuren, nå dekket av graffitikunst. Videre gikk vi til RAW, en nedlagt reparasjonsstasjon for tog. Stasjonen ble nedlagt i 1999 og har siden den gang vært et viktig punkt for Berlins subkultur med bygninger dekket i graffiti.

Elevene fikk så tid til å oppdage Berlin på egenhånd før vi møttes til felles middag på kvelden.

Etter middagen dro vi sammen til mektige Brandenburger Tor. Videre gikk vi til Denkmal – Minnesmerket over Europas myrdete jøder.

På hjemreisen snakket elevene ivrig om sine erfaringer ute i den store verden med mange fotografiske perler på minnekortet. Her kan du se noen av de nydelige resultatene.

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur