Foto/Opplevelser

Foto «glamper» med hvit duk, drone og lysmaling

Fancy camping
Foto/Opplevelser har vært på «glamping», og overnattet i store telt ved Bergesjøen, et nydelig skogsvann en liten kjøretur unna skolen. Plakat med bilder ser du nederst!

Målet med turen var å bli bedre kjent, få gode opplevelser og teste ut nye fototeknikker.

Elevene var delt i grupper som stod for rigging, mat og underholdning. Matgruppa gikk «all in», og lagde like godt pasta carbonara til hele gjengen. På bål. Fra bunnen av.

Hvit duk og stettglass
Glamping er en fancy utgave av camping, så vi hadde med stettglass, porselenstallerkner, skikkelig bestikk, stearinlys, lyslenker og hvit duk til middagsbordet. Fin middag, og fint for miljøet å ikke bruke papp eller plast.

Underholdningsgruppa hadde forberedt en utfordring til alle, som lå under tallerknen. Derfor ble det både allsang av Lisa gikk til skolen, snylting av mat, bestikk som forsvant og ellers en del merkelig oppførsel rundt bordet. Gøy!

Ti oppgaver
Fotofaget handler om å fange lys, og det beste lyset er ofte sent og tidlig på dagen. Elevene fikk utdelt 20 bildetitler, og måtte ta bilder til minst 10 av de.

Vi fokuserte spesielt på fotografering med lang lukkertid og lysmaling (light painting). Teknikken åpner for uendelig med kreativitet, og ikke minst for å få bilder av nattehimmelen. Litt flaks skal man ha, og vi fikk en fantastisk stjernehimmel å øve på!

Drone
I tillegg hadde vi med to droner, og elevene fikk opplæring i å lette, kjøre, filme, ta bilder og lande igjen. Motivet ble elever i kano og på SUP. Når man flyr over vann er det ikke noe alternativ å gjøre feil, hehe.

Plakat
Et utvalg bilder fra turen pryder nå veggen i peisestua:

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur