Livet på skolen

Hva kommer dette semesteret på Backpacker / Ekstremsport

Vinteraktiviteter

Backpacker/Ekstremsport-linja vil ha mye fokus på snøaktiviteter denne vinteren. Spesielt ski- og brettkjøring i Trysil vil oppta mye tid. Det vil bli gitt grunnleggende opplæring i frikjøring og parkkjøring, snowboardkurs, opplæring i grunnleggende skredlære og utvikling av individuelle ferdighetsmål.

I slutten av februar reiser vi til Femunden for å lære å kite. I høst hadde vi opptrening av sikker og kontrollert bruk av kite på barmark, og nå vil vi ta steget videre med ski og brett på beina.

Backpacking

Som linjenavnet tilsier, vil også mye av linjetiden basere seg på planlegging av de to linjeturene vi skal på i vår. Om korona tillater det blir første linjetur til alpene for å teste ski- og snowboardferdighetene og siste til Spania/Portugal med fokus på surfing. Her kommer den kunnskapen og erfaringen de tilegnet seg på interrailturen i høst til sin rett; hvordan bestille billig overnatting, transport og aktiviteter, reise trygt og miljøvennlig, samarbeide og forebygge konflikter og lage det mest lærerike og spennende opplegget med utgangspunkt i budsjettrammen de får utdelt.

Andre aktiviteter

Innimellom disse fokusområdene vil det også bli tid til smakebiter på andre aktiviteter som topptur, klatring, snøhuletur, skating og skøyting/ishockey.

Det sosiale aspektet er alfa omega på en folkehøgskole og med et slikt godt klassemiljø som vi har hatt i høst er jeg ikke i tvil om at vi vil fortsette med å kose oss masse sammen og lære av hverandre.

Bærekraft

På linja har vi også fokus på å være mest mulig bærekraftig. Dette trekker vi selvfølgelig inn med tanke på reising, innkjøp av utstyr osv, men i vår vil vi i tillegg ta det et lite steg videre. Med det i tankene har vi fått i gang et samarbeid med Kunst-linja, hvor vi skal sy vårt eget munnbind som vi kan bruke når vi er ute å reiser.

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur