Livet på skolen

Fant et miljø der jeg kan dele interesser med likesinnede.

Elevintervju med Eirik Sæten som er elev på Backpacker/Ekstremsport.

Eirik Sæten er 19 år gammel, kommer fra Voss og er elev på Backpacker/Ekstremsport. Her har han funnet et sosialt miljø med likesinnede med samme interesser, samtidig som han får teste og utfordre egne grenser.

Hvordan ble du interessert i backpacking/ekstremsport?

Hele barndommen har jeg utforsket en rekke forskjellige sporter og aktiviteter, og jeg har alltid hatt en lidenskap for bevegelse og utfordringer. Fra en tidlig alder var jeg engasjert i skiskyting og langrenn, men etter hvert skiftet jeg fokus mot freeski og lignende aktiviteter i ungdomsskoletiden. Aktiviteter som krever kroppskontroll har alltid spilt en sentral rolle i mitt liv. Å teste mine egne grenser og utfordre meg selv har alltid vært ein drivkraft bak mine interesser.

Jeg har alltid vært sosial og likt å være sammen med mennesker. På folkehøgskolen har jeg funnet et miljø der jeg kan dele mine interesser og glede med andre likesinnede. 

Eirik Sæten

Folkehøgskolen gir meg muligheten til å fortsette min allsidige lek. Med et bredt utvalg av valgfag og varierte aktiviteter har jeg sjansen til å utfordre meg selv på nye områder. Etter Fhs er planen reise og oppleve så mye som mulig.

Hva har du lært på Elverum Folkehøgskule?

Jeg forventa å bli kjent med masse nye folk og å være i mye aktivitet. Jeg gledet meg spesielt til utenlandsturene, surfingen og mye ski på vinteren. Alle mine forventninger har blitt møtt. På skolen har jeg fått mange gode opplevelser og minner. Både aktivitetene og folkene har gjort dette året spesielt bra. Jeg har lært masse om reising og planlegging av reiser. I tillegg har jeg utviklet meg teknisk i surfing, sykling og ski. 

Begge brødrene mine gjekk på folkehøgskule for 6 og 8 år siden, og fremdeles har de kontakt med venner de traff der.

Me er berre eit halv år inn i skuleåret og eg har allerede truffet folk eg har blitt veldig glad i.

Eirik Sæten