Livet på skolen

Backpacker/ Ekstremsport interrailer til Alpene for å stå på ski

I ekte backpackerstil reiste vi med tog nedover Europa med sekk på ryggen og passet i lomma.
Målet var Østerrike for å stå på ski.

Interrail i Europa

Backpacker/Ekstremsport har vært på en fantastisk spennende, lærerik og sosialt samlende tur på vei gjennom Europa med tog. På en slik type reise får man muligheten til å se mye mer av de landene og landskapene man reiser gjennom, i tillegg til at det legger til rette for de gode samtalene og relasjonene mellom elevene styrkes.

«Jeg synes det sosiale aspektet på denne turen har vært helt fantastisk»

– Lotte Fritsch

Reiseruten og opplegget på turen

Vi startet turen til fots fra Elverum Folkehøgskole til skysstasjonen. Derifra bar det i veien med tog til København hvor en reggeakonsert på hostellet ventet oss. Videre gikk turen til Hamburg. Her hadde en elev fått i oppgave å være guide i byen. Hun gjorde en strålende jobb med å fortelle om bakgrunnshistorien til stedet og geleidet oss ned til en av Hamburgs største attraksjoner, nemlig Speicherstadt.

Fra Hamburg til Oetz fikk vi testet oss på å ta nattog, noe som var en ny erfaring for de fleste og som sparte både tid og penger. Vel fremme i Oetz ble vi møtt med et fantastisk vakkert landskap med flere tusen meters høye fjell, strålende sol og en idyllisk fjellhytte med plass til alle. De kommende dagene ble brukt til å cruise ned fjellsidene med utsikt som vanskelig lar seg beskrive.

På tilbakeveien dro vi til Praha for å få litt kulturelt påfyll. Her hadde vi sightseeing innom de største must-se attraksjonene i den vakre, gamle byen. Vi besøkte Charles Bridge, den astronomiske klokken, the Old-new synagogue, Tyn church og Borgen i Praha. Elevene fikk også tid til å utforske byen selv, noe som ga de ulike opplevelser vi hadde mye glede av å dele i etterkant.

Siste etappe gikk via Berlin hvor vi fikk sett Brandenburger Tor, testet «ekte» brattwurst-pølse i Hamburg og nesten mistet toget fra Malmø til Gøteborg før vi ankom Elverum Folkehøgskole glade, slitne og mettet på inntrykk og gode opplevelser.

«Jeg tror dette er den beste turen vi har vært på i år»