Livet på skolen

Backpacker / Ekstremsport på nye surfeeventyr i Portugal!

Sagres innfridde forventningene og ga oss solfylte og lærerike dager ved Portugals perle av et surfeparadis.

Surfing

Som avslutningstur på linja reiste vi til Sagres i Portugal for å friske opp og forbedre surfeferdighetene. Algarve Surf School stilte med kompetente surfeinstruktører som ga grundig innføring i surfeteknikk og ga individuelle tilbakemeldinger, noe som gjorde at læringskurven var bratt. De la spesielt vekt på å drille hvordan man gjør en god pop up.

Hvordan gjøre en god pop up?

  • Step 1. Løfte overkroppen opp fra surfebrettet. Tærne ved enden av brettet (kommer an på lengden på brettet og høyden til personen). Blikket opp og strake armer.
  • Step 2. Bakre bein plasseres foran fremre kne midt på brettet. Foten skal peke 90 grader ut til siden og rumpa skal være lav. Blikket opp.
  • Step 3. Fremre bein plasseres midt mellom hendene. Foten skal peke 45 grader ut til siden. Blikket opp. Rumpa lav. Når man finner balansen løfter man armene opp fra brettet og går sakte opp. Vekten skal ligge på fremre bein.

Overnatting

Vi innlosjerte oss på hostellet Sagres Sun Stay. Her fikk vi oppleve typisk backpackerstil med 12 personer per dorm og kjøkken hvor vi lagde maten selv. Hostellet ba på god kundeservice, deilig frokost, muligheter for både yogatimer og leie av sykler, men det som skåret høyest hos elevene var likevel bassenget.

For å være litt miljøbevisste pleier vi å ha minimum én vegetarmiddag på tur. Denne gangen ble det pasta med frisk salat med fetaost.

Annet opplegg

Vi brukte mye tid på surfekurs, men det ble også tid til litt andre ting. På onsdag kveld dro vi på byvandring i Sagres. I ekte backpackerstil snakket vi med lokale folk om hva de ville anbefale oss å se, og listen ble deretter følgende:

  • Sagres Fortress
  • Stranda Tonel
  • Iskrembaren Alice
  • Skateparken
  • Shoppinggatene
  • Fiskebrygga

I tillegg var det en «must-do»-opplevelse å se solnedgangen fra fyrtårnet, hvilket vi belaget oss på å gjøre torsdag kveld.

På fredag hadde elevene egenstudiedag. Målet var at de skulle planlegge og finne ut av alt de trengte å vite og gjøre for å gjennomføre aktiviteten, det være seg bestilling av aktivitet, transport, utstyr etc. Dette for å få de til å bli mer selvstendige på reise.

Noen valgte å jobbe videre med surfeskillsene sine, andre dro til Lagos for å oppleve en storby i nærheten, mens andre igjen dro på en av de anbefalte strendene fra byvandringa for å oppleve strandlivet i Portugal.

Les mer om Backpacker-linja: