Backpacker/Ekstremsport

Backpacker/ Ekstremsport på nye surfeeventyr i Klitmøller

Gode surfeforhold, flinke instruktører, strandrydding med foto-klassen, bonfire, solnedgang, bunkersene fra andre verdenskrig, pizzakonkurranse og det herlige fellesskapet i klassen gjorde turen komplett.

Surfing

Hovedfokuset på turen var å forbedre surfeferdighetene. Med fine surfeforhold og rutinerte instruktører fra Cold Hawaii Surf Camp var alt lagt til rette for god utvikling.

Les mer om Cold Hawaii Surf Camp her.

Hver dag startet vi dagen med å:

  • Lage oss hvert vårt mål for hva vi ville fokusere på for å forbedre surfeteknikken (f.eks: ta en pop up uten å ha kneet nedi, posisjonen på brettet, løfte blikket, shuffle eller annet).
  • Sjekke værmeldingen og google maps for å finne ut hvordan vinden ville påvirke surfeforholdene på den stranden vi skulle dra til.
  • Lese av surfeforholdene på magic seaweed mtp høyde på svellene (= bølgen før den bryter), avstanden mellom dem, retningen på grunnsvellet osv.

Les mer om Magic Seaweed her.

Med 3-4 timer surfing hver dag var det gøy å se den økende læringskurven blant elevene og mestringsfølelsen da de fikk til noe nytt!

Backpacking

Google Maps

Underveis på turen har vi jobbet med å lage en mappe på google maps hvor vi legger inn alle stedene vi har vært og kommentarer til, som kan være nyttige om vi skal tilbake til disse stedene og for å vise eller gi tips til familie og venner.

Vlog-oppgave

Elevene fikk i oppgave på turen å lage en reisevlog som de kunne vise til kjente og kjære når de kommer hjem. Kriteriene var å ta med noen nøkkelfakta om Klitmøller/Danmark, bruke ulike bildetekniske metoder for å gjøre vlogen mer effektfull, finne en rød tråd og en god oppbygging av historien i vlogen.

Denne uka har vi jobbet med å redigere vlogene og snart skal vi få se det endelige resultatet. Gleder meg!

Strandrydding

I sann surfekultur tok vi turen ned til den lokale stranda ved Nystrup Camping og ryddet den fri for søppel sammen med Foto-klassen. Til vår lettelse ble det ingen enorm fangst, men noen søppelsekker fikk vi fylt.

Kanonbatteriet på Klitmøller

Et must-see i Klitmøller er Kanonbatteriet fra andre verdenskrig. Det ligger vakkert plassert nede ved stranden ikke langt fra campingplassen vi bodde på. I 1942 ble bunkersene bygget delvis for å huse kanonene, delvis til ild-ledelsen og delvis til mannskapet. I senere tid har bunkersene blitt tagget ned og resultatet er slik de ser ut i dag. Vi utnyttet kveldssolen til å få tatt noen fine bilder der sammen med Foto-klassen.

Pizza-konkurranse

Etter en god surfeøkt møttes klassene for å planlegge og handle til pizzakveld. Lærerne var de heldige og selvutvalgte dommerne som fikk prøvesmake hele 28 pizzaer. Mange kreative smaker og utsmykkinger, men den som gikk av med seieren var en dessertpizza med nutella, jordbær og kindersjokolade.

Bonfire på stranda

Ingen surfetur er komplett uten et kveldsbål på stranden med utsikt til solnedgangen i det fjerne. Med begge klassene samlet ble det mange som søkte varmen fra bålet, og vi ble sittende i en koselig, tett ring til lyden av knitrende bål, gode samtaler og lun latter.

Fellesskapet

Det har dannet seg et veldig fint fellesskap i klassen hvor alle er inkluderende og heier hverandre frem. Som jeg liker å si så er det «folkene og stemningen som fører til at turen blir bra», og det gjorde det virkelig her.
Litt lek, tull og tøys hører også med til en fin klassetur!

Miljø og bærekraft

Transport

Sammen med Foto-klassen kjørte vi to fulle minibusser ned til Gøteborg, for så å ta fergen derifra til Fredrikshavn og tilslutt en siste kjøre-etappe inn til Klitmøller. Turen tar noen timer lengre enn å fly, men det en flyreise ikke kan by på er det fine landskapet vi kjører forbi, opplevelsen av å ta ferge over landegrenser for første gang, godteri-stopp på Svinesund og selvfølgelig et mindre klimaavtrykk.

Mat

Med bærekraft i tankene fikk elevene i oppgave å kjøpe inn mat til hele uka hvorav én middag skulle være vegetar. I tillegg var målet å kjøpe inn akkurat nok mat for fire dager, slik at de verken fikk for lite eller måtte kaste noe.

På pakkelisten stod det oppført matboks og drikkeflaske. I ekte miljø- og backpackerånd smurte vi niste hver dag og tok med på stranda. Å bruke mye tid og penger på å handle lunsj på restaurant er bortkastet når bølgene venter i strålende solskinn.

Overnatting

Ved å bo alle nettene på samme overnattingssted bidro vi til mindre miljøutslipp ved f.eks. rengjøring av hyttene og fellesarealer.
Elevene hadde med seg eget sengetøy/lakenpose og håndklær som de brukte hver dag, noe som reduserte klima-avtrykket enda et hakk.