Livet på skolen

Backpacker / ekstremsport på nye surfe-eventyr i Danmark

Denne uka har Backpacker / Ekstremsport vært på tur til Klitmøller for å forbedre surfeferdighetene, sett på bunkersene fra andre verdenskrig, blitt kjent med «byen» og hatt sosiale opplegg for å styrke samholdet.

Surfing

Hovedfokuset på turen var å forbedre surfeferdighetene siden sist, og der innfridde klassen sterkt. Imponerte instruktører skrøt av nivået og utviklingen i klassen. Med hard jobbing og fokus på plass er det lite denne gjengen ikke kan klare.

Kanonbatteriet på Klitmøller

Et must-see i Klitmøller er Kanonbatteriet fra andre verdenskrig. Det ligger vakkert plassert nede ved stranden ikke langt fra campingplassen vi bodde på. I 1942 ble bunkersene bygget delvis for å huse kanonene, delvis til ild-ledelsen og delvis til mannskapet. I senere tid har bunkersene blitt tagget ned og resultatet er slik de ser ut i dag.

Bærekraft

Med bærekraft i tankene fikk elevene i oppgave å kjøpe inn mat til hele uka hvorav én middag skulle være vegetar. I tillegg var målet å kjøpe inn akkurat nok mat for fire dager, slik at de verken fikk for lite eller måtte kaste noe.

Etter tirsdagens surfekurs hadde vi litt ekstra tid til å ta en liten tur i «byen». Det lokale créperiet bydde på eksklusive pannekaker med tilbehør som noen av oss var så heldige å få oppleve.

Om kveldene samlet vi oss i ranchen på Nystrup Camping og hadde ulike sosiale aktiviteter.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund