Backpacker/Ekstremsport

Backpacker / Ekstremsport får oppleve det beste Napoli har å by på!

Pompeii, Vesuv, historie, kultur, byvandring, kystbyen Sorrento og ikke minst fantastisk pizza!

Byvandring

Elevene hadde i forkant av turen blitt delt inn i ulike grupper hvor de hadde ansvar for å planlegge og gjennomføre hvert sitt dagsprogram. Den første gruppa hadde byvandring på planen. Vi startet med et besøk i Catacombene, deretter tok vi en pit-stop innom metrostasjonen Toledo som er kjent for sin flotte arkitektur, før vi dro videre til The Royal Palace og endte turen ved Castel del Ovo. I ekte backpacker-stil sparte vi penger på å gå fra sted til sted, noe som gjorde at vi ble bedre kjent i byen, fikk mange små, artige og interessante opplevelser og vi fikk testet både retningssans- og google maps-egenskapene våre.

Pompeii og Vesuv

Neste dag stod ruinene i Pompeii og vulkanen Vesuv på agendaen. Det var en utrolig spennende og lærerik dag! Vi ble alle overrasket over hvor stort området som ble rammet av vulkanen var. Det var umulig å få tid til å se alt på maks to timer. Heldigvis hadde vi en dyktig guide som valgte ut de viktigste og mest interessante stedene å besøke.

Da vi noen timer senere gikk opp til kanten av vulkanen Vesuv og fikk sett ned i den store avgrunnen ble bildet på historien komplett.

Egenstudiedag

Denne dagen fikk elevene til å planlegge og gjennomføre sitt eget dagsopplegg. Målet var at de skulle øve seg på å lete opp spennende aktiviteter, finne nødvendig informasjon, booke, finne ut hvordan de skulle komme seg til og fra og gjennomføre aktiviteten. Elevene delte seg selv inn i mindre grupper ut ifra hva de ønsket å gjøre. Senere på ettermiddagen møttes vi ved borgen Castel Sant´Elmo for å se en fantastisk solnedgang sammen og dele alle de minnerike opplevelsene fra dagen.

Sorrento og pizzakurs

Siste dag før avreise ville vi gjøre noe som Napoli er spesielt kjent for: å lage god pizza. Det viser seg at en perfekt pizzabunn helst bør stå til heving i minimum 24 timer. Derfor ble de vi lagde lagt på kjøla for å godgjøre seg til morgendagen, mens vi fikk gårsdagens pizzadeig til rådighet.
For å utnytte tiden best mulig valgte vi å gjennomføre kurset i Sorrento, slik at vi kunne gå på sightseeing i den vakre byen etterpå.

Typisk backpackere

  • Bo på billig hotell/hostel
  • Gå dit du skal eller ta kollektiv transport
  • Pakke enkelt
  • Teste lokal mat på lokale restauranter
  • Spørre informasjonskontoret eller lokale om tips og råd
  • Sette pris på de små og artige opplevelsene
  • Bli kjent med lokale – alle elevene hadde i oppgave å intervjue en italiener
  • Lage reisevlog
  • Ta bilder – målet var å ta et bilde som viste hva som var typisk Napoli for en selv

Bli en bedre Backpacker?

Les mer om linja og søk her.