NCFU ungdomskurs 2018

Som alltid startet sommeren på best mulig måte – med NCFUs sommerleir på Elverum Folkehøgskole.

Det var en spent gjeng som møtte opp på lørdagen, fulle av forventninger til de neste dagene. Etter en nydelig lunsj med hjemmelaget lasagne, la gjengen ut på blåtur. Til tross for mengder av knott og mygg hadde vi en utrolig hyggelig stund på Budor med navneleker, kleinerunden og ulike konkurranser.

På søndag tok hele gjengen turen til Helgøya Klatrepark. Deltakerne slengte seg fra tre til tre, og man fikk utfordret seg i ulike løyper tilpasset sitt nivå. Norges lengste zip-line var det også mange som prøvde seg på, og det var en glad, men sliten gjeng som returnerte til folkehøgskolen på kvelden.

I år kunne vi by på mange ulike workshops for at alle kunne gjøre noe de likte. De tøffeste ble med på ekstremsport hvor man fikk prøvd ut klatring eller vannaktiviteter med riverboard og hopp helt opp til ti meter. Bakekurs var også veldig populært, og med Trine i spissen tok det ikke lang tid før man kjente duften av nydelig glutenfri gjærbakst. Oreokaken vekket også manges begeistring. Flinke dansere lærte seg tre ulike danser i rekordfart og mange slapp løs kreativiteten på kunstsalen. Den siste gruppen lagde en helt sinnsykt kul musikkvideo med hjelp fra skolens lærere Eivind og Arild. Se filmen nederst på denne siden.

På tirsdags kveld var det duket for festmiddag i finstasen, med nydelig mat, god stemning og flere som kom med en date på armen. Etterpå avsluttet vi med underholdning på scenen, med danseinnslag, egenkomponerte sanger og ikke minst premiere på musikkvideoen.

Med Ketil på kjøkkenet er det ikke rart at buksene strammet litt ekstra på slutten av leiren – akkurat slik som det skal være. Værgudene var også på vår side, noe vi priser oss lykkelige over, til tross for noen røde nesetupper. Vi har hygget oss utrolig mye på sommerleiren og gleder oss allerede til neste år 😀

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur