NCF sommerkurs for familier 2018

For 23.  sommer på rad arrangerer Elverum folkehøgskole og Norsk Cøliakiforening summercamp for familier med cøliaki. Det er deltagere fra alle landsdeler i alle aldre.

Programmet er delt i et cøliakifaglig program med forsker/lege, ernæringsfysiolog, likemenn, samtalegrupper, bakeledere og deltakere med liten og lang erfaring med cøliaki. Alle barna får være med på bakekurs, det bakes muffins, wienerbrød og kaker.

Det er foredrag om fuglelivet i Elverum ved Trond Berg fra «Ut i Naturen»-redaksjonen og motivasjonsforedrag ved Arnt Sæther.

Deltakerne har mulighet til være med på idretts-, kunst-, musikk- eller danseaktiviteter og familiezumba. Det blir produsert musikkvideo, øvd til danseinnslag, fotballkamp mellom «Cøliaki United» og «Gluten ball og bom», produsert kunstneriske masker, boller i sement, tegninger og mye mer.

Det er allsang i peisestua og dagen starter med ord for dagen med sang, ja også startet kurset med bursdagssangen for alle som har cøliaki – og de som ikke har det blir oppfordret om å ønske seg det til jul.

Det er utflukt til Bergesjøen med padling, grilling av laks, koteletter og pølser med glutenfritt tilbehør. Vi bader, padler, soler oss og nyter nytrukket bålkaffe.

Lørdag kveld er det programkveld med vinner av fjorårets Stjernekamp på NRK, Knut Sanders Sørum – fantastisk! Programmet avsluttes med danseinnslag, bilder fra kurset og Kahoot, samt verdenspremiere på siste musikkvideo til «Cøliakikidz».

Barnepikene, som alle har cøliaki, informerer og svarer på spørsmål om hvordan det har vært å leve med cøliaki som barn og ungdom. Skolens historie blir også formidlet.

Det viktigst er kanskje alle samtalene og møtene mellom deltagerne og mellom deltagere og foredragsholdere. All mat er glutenfri! Her er det de som ikke har cøliaki som er spesielle.

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur