Kjempebillige turer til Afrika..

og få viktig kompetanse helt gratis

I dag er det to uker til Afrika- Bistand/Kultur reiser til Kasese og Lamu. Neste år så blir det en tur til høsten(Uganda) og en tur på våren(Kenya). Hvis du vil oppleve Afrika mangfold på en svært billig måte bør du søke studieplass nå.

Elverum folkehøgskole

Glad velkomst til skolene våre

Ved siden av en unik reiseopplevelse så vil du utvikle din kompetanse innenfor KULTURFORSTÅELSE, SAMARBEID/ RELASJONSBYGGING, KREATIVITET,SELVINNSIKT,FAGLIGHET OG EN RASK EGENUTVIKLING

Gjennom forberedelser og gjennomføring av disse to turene vil du bli bedre kjent med deg selv. Det å bli en tolerant og raus person gjennom internatliv, fellesfag , valgfag her på Elverum fhs gir deg en livserfaring og modenhet som er viktig for senere valg i livet. Det å tørre og diskutere/ engasjere seg i viktige verdispørsmål er mer nødvendig nå enn noen gang i historien. Se på gode dokumentarer, være kritisk til sosiale medier med deep-fake og KI er også noe vi bruker tid på.

Utdeling av sportsutstyr i Kasese.
Tidligere elever setter spor
Med gode guider og tett på dyra lærer vi mye

I Elverum ønsker vi å besøke eldre mennesker, barn i barnehage og å arrangere aktivitetsdager for grunnskolen . Vi skal lære diverse metoder for å samle inn bistandsmidler og felles finne nye. Her får dere styrket KOMMUNIKASJONS – og PRIORITERINGSEVNEN.

Åpningsshow for 1800 elever i grunnskolen.
Foto: Ole Martin Skedsmo

Sterkt blir det også å møte den tragiske historien på Utøya, men også fint å oppleve demokratiets gleder som raskt kom tilbake etter 22.juli 2011.

Tankefulle på vei hjem

Forfatteren egne ord: Menneskehjernen hos unge menn er ikke ferdig utviklet før etter nærmere 30 år. Unge kvinner noen år færre! Det å tro at det er effektivt og samfunnsøkonomisk og få unge mennesker raskest mulig inn i studier, tror jeg er feil. Etter over 20 år i folkehøgskolesystemet og etter utallige samtaler med tidligere elever er jeg sikker på noe: Vi trenger FOLKEHØGSKOLER! Det er en modningsarena for unge folk og et sted med veldig mye kompetanse. Det er bare ikke så lett å måle den!