Godt nytt år!

en spennende vår for Afrika B/K venter

FRIVILLIG JOBBING: Neste uke reiser 12 elever fra skoleåret 22/23 ned til Kasese for å jobbe frivillig i 3 måneder eller mer. Fra høsten så kan du også gjøre det. Enten du er elev i år eller om du har lyst til å søke Elverum folkehøgskole og lære mer om god bistand. Emilie og Sofie har allerede vært der siden 3.oktober og jobbet med spennende prosjekter ved skolene og i skrivende stund har de en velfortjent ferie på Zanzibar.

Restaurant Gode Dager-som ble etablert av tidligere elev på Musikkproduksjon, Sigurd Dager

TUR TIL UGANDA: Vi reiser til Uganda(Kasese) og til Kenya(Lamu) 4.mars. Da skal vi endelig erfare hvordan innsamlede midler blir brukt,se hvordan de forskjellige prosjektene fungerer. Vi skal lære og erfare mer av dette frodige landet-med over 45 millioner innbyggere- den fantastiske naturen, dyrelivet og et enormt kulturmangfold. For ikke å snakke om å bli kjent med et svært gjestfritt miljø i Kasese, Med særegen mat og kleskultur, oppleve kontraster i størrelse XXL, erfare hverdagen til et kongedømme i en republik(!). For ikke å glemme de enormt mange og iøyenfallende fotoobjekter…overalt. Og det blir det ikke noe mindre av da vi reiser videre til den eksotiske øya Lamu i Det indiske hav. En bilfri øy med esler som fremkomstmiddel, og en swahilikultur man bare MÅ bli glad i. Men før vi drar på tur blir det et lite SWAHILIKURS!

På vei til Paradisøya
Følte oss veldig velkomne

FOREDRAG BARNESKOLER: Etter turen reiser vi rundt til barneskoler i Elverum med foredrag(bilder/film) fra bistandsprosjektene. Dette for at elevene skal få et tett forhold til hva de samlet inn penger til i høst-Aktiv for Andre

Afrika klare for Aktiv for Andre og 1700 barneskoleelever!

LINJEUKER: Etter en spennende Temauke-Rare Eventyr-skal vi fortsette å inkluderer unge flyktninger i Elverum. I samarbeid med Røde Kors blir det forskjellige aktiviteter og samlinger hvor vi tar ansvaret og Røde Kors stiller med midler. I tillegg besøker vi vår gode samarbeidspartner Romerrike FHS og ser noen av de fantastiske forestillingene de setter opp. ROSESLOTTET besøker vi også i april/mai og til det nyåpnede fredssenteret. Vi skal også samarbeide med Forsvaret- som vi gjorde i desember- og være med som markører og bidra med realistiske rollespill.

Nes Klatrepark sammen med Kompis(les unge flyktninger)