Aktiv for Andre

eller Afrika for Afrika

Onsdag og torsdag denne uka har Afrika-Bistand/Kultur fått med seg hele folkehøgskolen på å arrangere Aktiv for Andre-hvor over 1500 elever fra sju grunnskoler i Elverum kommune, kommer til oss for en innholdsrik aktivitetsdag. Hoveddelen er 60 minutter med løping i rundløype- hvor elevene har ordnet sine egne sponsorer med et beløp pr runde de gjennomfører.

Rett etter start for 1.-4.trinn Foto: Siri Toraas Risting

Afrika-Bistand/Kultur sto for oppvarming fra scena med fellesdans til Waka Waka med Shakira. Et naturlig valg.

Waka waka ruler! Foto: Ole Martin Skedsmo

Men før dette hadde Afrika, sammen med Norwegian-Culture & Adventure begynt å steke vafler, kuttet frukt og grønt og laget til seks serveringssteder for ungene slik at da pausa startet etter en times løping var alt klart i kantina. Da var det også klart for fotostudio, ansiktmaling, håndball -og fotball-aktiviteter, dart, boggia, badminton, diablo,stiv heks og basket for å nevne noen av de over tjue tilbudene rundt omkring på skolen vår. Det ble også en egen konsert med Musikkgjengen.

Meget god konsert

Det ble solgt for over45000 i utekantina og det er imponerende da vi vet at alt kostet 10 kr og at det var åpent i 3 timer. Sammen med de innløpte pengene så blir dette en meget viktig kilde for årets satsing i Kasese i Uganda

Til våren skal Afrika-Bistand/Kultur reise ut til de skolene som har støttet prosjektene våre på onsdag og torsdag-for å vise hvordan pengene de løp inn ble brukt.

Foto: Gabriella Soyland

Etter ei lang og god pause avsluttet Musikklinja med Hold the Line av Toto og Afrika gjentok suksess-oppvarmingen før alle løp BONUSRUNDEN(fire ganger rundt hovedbygget vårt) Første rapport er at 7.trinn på en av skolene tilsammen løp 382 runder i lang løype, mens 1.trinn greide 395 runder i den korte. Imponerende!

insta: marta_kyte