Afrika – Bistand/Safari

Aktiv for andre 2021

Vi arrangerer bistandsløp for barneskolene i Elverum!

Aktiv for andre er et bistandsløp for skolebarn i Elverum som arrangeres årlig. Skolebarna skaffer sponsorer fra familie, venner og kjente som bidrar med et lite beløp per runde barna løper på folkehøgskolen. Jo flere runder – jo mer samles inn til bistand.

Torsdag var over 500 skolebarn med på første dag av årets Aktiv for Andre. Det var svært høyt aktivitetsnivå, og de besøkende fikk en god avveksling fra den vanlige skoledagen.

Solid bidrag
Skolene kjøpte matpakker fra folkehøgskolen som i tillegg til alle rundene som ble løpt gav et solid tilskudd til Bistandsprosjektet vårt i Uganda.

Musikklinja bidro med fem låter som dro opp stemningen, mens Afrika og Snowboard/Freeski bidro med oppvarmingsdans til låta «Gummi bear» – selvfølgelig iført morsomme kostymer som gira opp de besøkende barna.

3. 2. 1…
Da startskuddet gikk løp elever fra Håndball-linja foran som løypeguider, hjulpet av gjengen i kostymer.

I matpause kunne skolebarna boltre seg i nærmnere 20 aktiviteter organisert av Kunst, Snowboard/Freeski, Musikk, Håndball, Foto og Afrika.

Neste uke kommer det fire nye skoler og da blir Norwegian og Backpacker også med! Det er fantastisk gøy og god lærdom når man ser hvor mye man kan få til ved å være aktive for andre en dag.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund