Afrika nyter Det indiske hav og Lamu by

15. mars

Etter ei laaang natt fra Kigali med Rwanda Air og og mellomlanding i Entebbe var det klart for propelfly til Malindi og Manda Airport. Der sto Swahle, Munibo og Babo klare til å kjøre oss i Dhowen til Farrid – mens bagasjen forsvant i fiskebåten til Munibo. Tolv, tretten unge og gamle menn sto klare til å bære koffertene gjennom landsbyen. Etter en kjapp innlosjering var det klart for Samosalunsj og stranda. Godt å være på plass på denne vakre bilfrie øya med Pole Pole og Hakuna Matata som livsmotto.

16. mars

Lamu – denne fascinerende kulturskatten av en by, var første stoppested i dag. Etter å ha fordelt oss på flest mulig båter, tok vi turen fra Shela til Lamu by. Noen dro på museer, testet nydelige juicer, swahilishopping, eselridning og arabisk arkitektur. For ikke å snakke om lyder og lukter.

Etter en tunfisk-lunsj og litt strandliv dro alle på Sunsettur med Dhowene (seilbåtene) Galaxy og Felice. To timer med rolig seiling inn i solnedgangen. Tror det ble en fin dag!

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund