Afrika fra ørken til Swakopmund

Etter en flott soloppgang ved den frittstående mektige Dune 45 dro bussene i retning Swakopmund. Det ble med forsøket. Kjølesystemet på storbussen måtte fikses og kort fortalt sto vi plutselig midt inne i ingenmansland. Men en fantastisk tålmodig og humørfylt gjeng vridde det om til en flott opplevelse: Møte med tilfeldig eier av Bushman Lodge, fraktet som kuer inn til Lodgen (bare kort lokalvei uten trafikk) en nydelig oase med ville dyr, unge studenter og gjestfritt vertskap som hjalp oss å fikse nødtransport fra Swakopmund. Alt gikk bra, men det ble en svært annerledes og lang dag som ble avsluttet med siste buss kl 01.30.

Likevel var alle klare for delfinsafari, sandboarding og quadbikes tidlig neste morgen. Trolig en av de flotteste delfinsafariene vi har hatt de siste 16 åra, med surfende seler, fotokåte pelikaner og lekne delfiner. Fornøyd var også combogjengen.

Senere på dagen var det andre som kjørte firehjuling i ørkenen og tok seg en kameltur innover verdens eldste ørken. Swakopmund er en turistby men også veldig stille utenom sesong – og særlig på søndager.

I morgen reiser vi nordover og er klare for safari i Etosha.

Følg oss også på instagram @elverumfhs.

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur