Afrika – Bistand/Safari

Afrika – et annerledes og flott halvår

Oppsummering av våren 2021

Tiden fra nyttår og til skoleslutt har gått veldig fort. Som linje har vi hatt mer tid sammen enn noen gang og det har nok styrket allerede flotte , evigvarende vennskap for oss på Afrika – Bistand/Safari.

Hva har skjedd? Vi har samlet inn 500 000 kr til bistandsprosjektet vårt i Uganda. Dette har vært viktigere enn noen gang, og i samarbeid med skolene i Uganda har vi laget en god plan for riktig bruk av midlene – både til skolene, fotballprosjektet og landbruket vårt. Hjemme på skolen har vi hatt mange faglige diskusjoner og spennende verdidebatter. Walk`n Talk (hvor vi går turer mens vi diskuterer/informerer) har fungert svært godt.

Samarbeid med andre linjer:

Vi hadde en spennende motefotoshoot med fokus på gjenbruk sammen med fotolinja. Alle fikk kjøpe seg et antrekk fra gjenbruksbutikken «Namibiabutikken» i Elverum. Vi produserte flotte bilder, og sammen med kleskolleksjonen satte vi alt sammen til en svært kreativ og fantastisk utstilling. I tillegg presenterte gruppene faktastoff om gjenbruk/flerbruk. Et vellykket prosjektsamarbeid mellom Namibiaforeningen i Elverum og Afrika og Foto på vår skole.

En annen svært god dag sammen med Foto var Hundekjøring med 23 sibirian huskyer ved Budor på Hedmarksvidda. Etter nyttig informasjon om hundene og veiledning om hundkjøring fikk alle prøve å kjøre et spann, og å sitte på i «sluffa». En super dag med mye hundekos og grillmat i hjemmelaget Lavvo.

Vi hadde også to morsomme aktivitetsdager sammen med Norwegian –Culture/Adventure. Inspirert av Kongen befaler og Kompani Lauritzen ble det gode gruppeoppgaver og samarbeidsevnen økte for hver nye oppgave – enten de var fysiske eller mer IQ-testende.

Turer:

Afrika – Bistand/Safari hadde to hyggelige turer til undertegnedes hytte i Engerdal. Med lett faglig innhold og mye god danning gjennom matlaging, spill, ski/snowboard og frodige diskusjoner. Rydding og vasking av hytta tydet på at rengjøringsferdighetene nærmer seg høye terningkast!

Vi fikk også tid til en hyggelig tur til Lillehammer-regionen hvor vi besøkte OL-museet på Maihaugen, og et fartsfylt møte med bob- og akebanen ved OL-anlegget i Øyer. Dagen etter dro vi til Ankerskogen Badeanlegg på Hamar, deretter til Domkirkeodden med guiding og gregoriansk sang, og til slutt en fysisk utblåsing ved Rush trampolinepark.

Vi avsluttet med en tur til Sørlandet og to netter i Abra Havn i Dyreparken. Et meget bra opplegg hvor vi kom nært på, og fikk mye lærdom om afrikanske dyr som gepard, sjiraffer og løver. Prosjektet Mara Naboisho er et flott bistandsprosjekt på savannene i Kenya og Tanzania, som Dyreparken støtter årlig. Det har som mål å verne de majestetiske dyrevandringene mellom Masai Mara og Serengehti.

Andre dagen dro vi til Evje og Trollaktiv hvor rafting var hovedattraksjonen. En svært våt, men kjempemorsom dag, ispedd escape room og pil & bue . Vi avsluttet på hjemreisedagen med et sterkt møte med Arkivet (Skrekkens Hus) i Kristiansand. En guidet tur i krigsmuseet med torturkammer og sterke historier om motstandsarbeid. Men også om avhoppere på begge sider under 2. verdenskrig på Sørlandet.

Ukesturen ble avsluttet med Paintball på Starmoen i Elverum, og en perfekt dag ved Klatreparken på Helgøya – tilfeldigvis sammen med Arbeiderbeveglsens FHS.

Konsumet av te/kaffe har vært stort, og det bør det være når små og store verdensproblemer/konflikter skal diskuteres – og og gjerne løses.

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund