Afrika – Bistand/Kultur

Afrika Bistand/Safari er i Uganda

Afrika Bistand/Kultur har ankommet Uganda.

Fra beste vestkant til slummen i Kampala

Etter en kronglete start med covidpapirer ved grensa kom vi oss trygt til Kampala. Deretter bar det rett ut på en rusletur med kraftig kultursjokk og store kontraster. Sammen med tre gamle venner av Afrika Bistand/Kultur – Peter, Brenda og «Overdose», gikk vi fra Fairway Hotel via rikmannområdene, ned downtown og til slumområdet i Kisinji. Der ble vi møtt av en strålende gjestfrihet og skepsisen vår forsvant etter hvert som flere og flere vinket, hilste og lo. Og i den tette Kampalatrafikken var det trygt å ta en av tusener Matata-taxier hjem til hotellet. Vi satt igjen med mange inntrykk som kom fram under den første fellesmiddagen på «Asian Fusion». 

Fra Kampala til Kasese

Å kjøre fra Kampala til Kasese er som å sitte å se på en 7 timer lang dokumentarfilm. Med egenprodusert bingoark (krysset av for alt vi kunne se på veien innover landet) ble vi ekstra skjerpet på se det enorme mangfoldet av folk, dyr, farger, lukter og opplevelser. Enkelt og greit en sabla god film! 

Første dagen i Kasese ble et møte med fotballprosjektet og ledet an av Anders Bronken ble det en morsom dag med alle ungene fra forskjellige skolekretser og miljøer – gutter og jenter. Et par timer i 36 grader holdt for både små og store. Vi hadde også med en fra hovedstaden som mente at denne form for trening for barn og unge var unik i Uganda. En stor fjær i hatten til Anders Bronken som er med på hele turen. På ettermiddagen ble det en super sightseeing på Boda-boda rundt i Kasese men stopp og små historietimer underveis – Driv`n Talk! 

Farmen

Møtet vårt med Farmen var imponerende. Nye lagerbygg, traktoren i full drift, nye bygg for frivillige som vil reise ned og jobbe, ny stor fiskedam samt alt det gamle med bananplantasje, honningprodusjon og masser av frukt og grønnsaksproduksjon. Men mest imponert var vi av nysatsingen med grise- og geiteavl. En lang og slitsom, men flott dag hvor vi fikk se, oppleve og delta med planting av mangotrær, kål og auberginer. Lunsjen var selvfølgelig høstet fra egen farm. Konklusjon: Farmen er veldig nær ved å være selvgående uten økonomisk støtte fra EFHS. 

Se flere bilder her: