Afrika besøker Sanfolket i Ourwood

I fjor fikk vi se de nye klasserommene som bistanden fra alle på Elverum folkehøgskole hadde bidratt til. I år fikk vi se det nye oppholdsrommet/kantine som vi bestemte oss for å få til i januar i år. Og vi er imponert over hva Jacky og sanfamiliene har greid å fått ut av midlene.

Et svalt og godt hus for møter, bespisning og lignende treff. I tillegg var solcelleanlegget oppe og ga strøm til vannpumpene som i neste ledd fører til matproduksjon til elevene ved Ourwood og flere familier. De dyrker nå kål, mais, poteter og løk. en ekstra stor reserve-vanntank er også på plass.

Årets afrikakull og de andre ved Elverum folkehøgskole har nå fått forslag og budsjett for hva som er ønskelig for å bygge dette fattige, men sjarmerende samfunnet videre. Et lite internatbygg for ungene med flere timer å gå fra hjemmene, en oppgradering av toalett (les,mini-bøljeblekkbu) et solcelleanlegg for matlaging og til enkel medie-installasjon for familiene. Dvs mulighetene for å se på Tv på kvelder i det nye oppholdsrommet.

Det var en svært sjenert gjeng i alder 3-17 år som tok i mot oss med sjenertsang og sjenertdans. Nytt i år var en omvisning hos en lokal familie litt lenger unna Ourwood. For å skaffe seg penger til frø å plante så produserer de håndverksprodukter til salgs. Det ble med noen meningsfylte julegaver på flyet hjem.

I morgen blir det turens første hele fridag. Godt å slippe gnålet fra undertegnede en dag!

Berge Bistand Bærekraft Flåm Gudvangen Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk bremuseum Norsk Cøliakiforening Studietur Troldhaugen Vatnahalsen Ålesund