Mat

På Elverum folkehøgskole er vi opptatt av å gi deg variert og god mat – om du er veganer, vegetarianer, har diett eller ikke.

Fire måltider om dagen

Alle måltider er inkludert i prisen, og det serveres fire måltider hver dag i ukedagene. Frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Det koster ikke noe ekstra for vegetar/vegan, eller andre dietter.

Helgemat

I helgene er frokosten seinere og du kan sove lenger. Lørdag serveres sein frokost, middag og lørdagskos.  Søndag serveres skikkelig søndagsfrokost, søndagsmiddag og kveldsmat.

Frokost og kveldsmat

Frokost og kveldsmat serveres med hjemmebakt brød, knekkebrød, frokostblandinger, havregrøt og et utvalg godt pålegg, cottage cheese og yoghurt.

I tillegg får du kaffe, te og melk. Det er egen buffé for glutenfrie alternativer.

Det står mikrobølgeovn og brødrister i matsalen.

Lunsj

Til lunsj serveres gjerne rester for å unngå matsvinn, varm suppe,
salatbar eller andre smakfulle småretter, ferske rundstykker eller brød.

Linjer som skal på tur smører med seg lunsjpakke under frokosten.

Middagene varierer mellom alt fra norsk husmannskost  til indisk, taco og pizza.

Allergi

Kjøkkenet har god erfaring med å tilberede mat for ulike allergier. Vi har tilbud for vegetar, vegan, glutenfritt, laktosefritt og andre allergener.

Kjøkkensjef Silje lager avtaler med deg dersom du trenger tilrettelegging.

På utflukter og studieturer er det linjelærer som organiserer mat, og vi prøver så langt det lar seg gjøre å tilrettelegge for alle behov og ha en åpen dialog så alle blir mette.

Eksempel på ukesmeny

Mandag
Pasta carbonara med tomat- og løksalat
Vegetar carbonara med tomat- og løksalat

Tirsdag
Stekt ris med kylling og koriander 
Stekt ris med grønnsaker og koriander

Onsdag
Salatbar med hjemmebakt focaccia 

Torsdag
Ovnsbakt laks med småpotet, agurksalat og dillcrème
Ovnsbakte grønnsaker med småpotet, agurksalat og dillcrème

Fredag
Chilli con/sin carne med nachos, salat, jalapenos og rømme

Lørdag
Tikka masala med raita, pilauris og nanbrød til middag
Lørdagskos til kveldsmat

Søndag:
Lys lapskaus med røkt svinekam, nyrørte egenplukket tyttebær og flatbrød
Lys vegetarlapskaus, nyrørte egenplukket tyttebær og flatbrød
Skogsbær-crumble med vaniljeis