Mat På Elverum folkehøgskole er vi opptatt av å gi deg variert og god mat – om du er veganer, vegetarianer, har diett eller ikke. Fire måltider om dagen Alle måltider er inkludert i prisen, og det serveres fire måltider hver dag i ukedagene. Frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Det koster ikke noe ekstra for vegetar/vegan, eller andre dietter. Helgemat I helgene er frokosten seinere og du kan sove lenger. Lørdag serveres sein frokost, middag og lørdagskos. Søndag serveres skikkelig søndagsfrokost, søndagsmiddag og kveldsmat. Frokost og kveldsmat Frokost og kveldsmat serveres med hjemmebakt brød, knekkebrød, frokostblandinger, havregrøt og et utvalg godt pålegg, cottage cheese og yoghurt. I tillegg får du kaffe, te og melk. Det er egen buffé for glutenfrie alternativer. Det står mikrobølgeovn og brødrister i matsalen. Lunsj Til lunsj serveres gjerne rester for å unngå matsvinn, varm suppe, salatbar eller andre smakfulle småretter, ferske rundstykker eller brød. Linjer som skal på tur smører med seg lunsjpakke under frokosten. Middagene varierer mellom alt fra norsk husmannskost til indisk, taco og pizza. Allergi Kjøkkenet har god erfaring med å tilberede mat for ulike allergier. Vi har tilbud for vegetar, vegan, glutenfritt, laktosefritt og andre allergener. Kjøkkensjef Silje lager avtaler med deg dersom du trenger tilrettelegging. På utflukter og studieturer er det linjelærer som organiserer mat, og vi prøver så langt det lar seg gjøre å tilrettelegge for alle behov og ha en åpen dialog så alle blir mette. Grønn og bærekraftig skole Elverum folkehøgskoles klimaavtale Eksempel på ukesmeny MandagPasta carbonara med tomat- og løksalatVegetar carbonara med tomat- og løksalat TirsdagStekt ris med kylling og koriander Stekt ris med grønnsaker og koriander OnsdagSalatbar med hjemmebakt focaccia TorsdagOvnsbakt laks med småpotet, agurksalat og dillcrèmeOvnsbakte grønnsaker med småpotet, agurksalat og dillcrème FredagChilli con/sin carne med nachos, salat, jalapenos og rømme LørdagTikka masala med raita, pilauris og nanbrød til middagLørdagskos til kveldsmat Søndag:Lys lapskaus med røkt svinekam, nyrørte egenplukket tyttebær og flatbrødLys vegetarlapskaus, nyrørte egenplukket tyttebær og flatbrødSkogsbær-crumble med vaniljeis Les mer Internat, klasserom og område Søknad og søkeprosess Ofte stilte spørsmål Linjer Valgfag Fellesfag