Afrika – Bistand / Safari

Folkehøgskole, Afrika, bistand og safari! Kreativ og riktig bistand som nytter – rettet mot unge og eldre. Du blir en «venn i hverdagen» her hjemme, og får oppleve Afrikas utrolige dyreliv og kultur i Namibia, Kenya og Uganda – der vi driver skole for over 800 barn. 

Greit å vite

Calendar

Du kan søke fra…

1. Oktober

Star

Du trenger ingen forkunnskap

Men du må ha viljen og lyst til å hjelpe andre 🙂

Opplev Afrikas mangfold

Vi drar til Nambia, Uganda og Kenya

Aktiv bistand

Vi driver skole, landbruk og fotballbane i Uganda, og hjelper barnehager i Namibia.

Pris

146 730,-Rom med eget bad

139 760,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Folkehøgskole, Afrika, bistand og safari

Et år med det sosiale livet på folkehøgskole, mens du lærer om god bistand og tar aktiv del i både innsamling og bruk av penger. Du erfarer spennende kulturer, og lærer om en rekke afrikanske land gjennom foredrag, dokumentarer, diskusjoner og film. 

Hjemme i Elverum får du besøke ensomme eldre og hjelpe unge flyktninger i skole og barnehager. 

Du lærer å snakke Swahili fra vår driftsleder, blir med å lage afrikansk mat, arrangerer bistandsløp for skoler i Elverum og lager julespill for barn. 

Temauker, artige lærere, et eventyr i Afrika og kvelder i peisestua med gode venner, gjorde dette til et helt uforglemmelig skoleår!

Snorre Klarpås, 2019/2020

Garantert et år hvor du må utenfor komfortsonen – i Afrikas slum og i møte med fremmede mennekser. 

Stu­die­tu­rer: Afrika – Bistand/Safari

  • Namibia
  • Uganda
  • Kenya

Oktober: Du får besøke Katutura, en township i Windhoek, hovedstaden i Namibia. Vi drar på  safaritur til Etosha, opplever verdens eldste ørken , drar på delfinsafari, besøker Sanfolket (bushmen) og jobber i  barnehage i «black location» i Tsumeb. 

Mars: Vi besøker bistands­pro­sjek­tet i Kasese, Uganda, drar på safari med båt og bil i Queen Elisabeth National Park. Du får møte de lokale i slummen i Kampala og vi avslutter med en uke på paradisøya Lamu, utenfor Kenyas kyst i Det indiske hav.

Vedrørende Covid-19

På grunn av Covid-19 og stadige endringer i smittesituasjonen, er det vanskelig å si noe sikkert for det kommende skoleåret. Men vi følger alle smittevernråd og reiseråd som gis fra myndighetene. Vi planlegger for et tilnærmet normalt skoleår, og for at alle reiser kan foregå som normalt. Men vi vil utarbeide gode alternative løsninger dersom ikke dette lar seg gjennomføre. Reisemål ved studieturene kan bli lagt til andre steder (også innenlands) hvis det inntreffer naturkatastrofer eller andre utenforliggende og ekstraordinære omstendigheter som skolen ikke rår over, og som i vesentlige grad påvirker gjennomføringen av reisen. Det gis normalt ikke økonomisk kompensasjon for dette.

Frister folkehøgskole og Afrika?