Kunst/Opplevelser

Lofoten med fokus på svart og hvitt

Kunstklassen erfarte hvordan de kunne tegne, male og skrape fram lys og mørke på workshopene i Lofoten.

På programmet sto også skulpturpark, galleribesøk, kunstnermøte, glassperlerkurs, kokkekamp, boblebad, pizzafest, fotokonkurranse, yoga og tapaskveld.

Scott Thoe, kunstneren av verdens største veggmaleri, lærte oss at det er viktig å tenke valører- hvor mye hvitt og hvor mye svart som vi blander inn i en farge. Jo flere valører av fargen du bruker, jo mer dybde og liv blir det ofte i bildet. Kunstelevene øvde på å få fram lys og former mellom skravering og mørke områder med både blyant og akryl.

Når du har en mørk flate og skraper vekk områder, slik at lyset kommer fram, blir det en slags negativ effekt. Det å risse på scraperboard, slik kunstneren Kåre Espolin gjorde, var annerledes og lærerikt. Det ble mange fine resultater av denne workshopen.

En av turens høydepunkt var nok timene på Glasshytta i Kabelvåg, hvor vi smeltet glass og formet hver våre glassperler. Dette var det ingen som hadde prøvd før, og mange som ville gjøre mer av.

På de 4 døgnene vi var borte, reiste vi innom Svolvær, Henningsvær, Kabelvåg, Nusfjord og Stamsund. Etter en lang dag på farten var det deilig å komme tilbake til de fine rorbuene i Kabelvåg og lage seg middag. Kveldene ble fylt med blant annet kokkekamp og yoga, mens noen unnet seg også et havbad mellom turene i badstu og badestamp.