Arrangementer

Sagtjernfestivalen 2023

Lørdag 19. august får du en storartet festivalopplevelse med spennende band, solide artister og god mat og drikke fra rikholdig bar!

Opplev spennende artister og band live – Katthult, Benedicte Brænden, Progatom og GLO. Vi vil tilby smakfull og bra festivalmat og en rikholdig bar. En helhetlig festivalopplevelse er i fokus!

Festivalen finner sted ved Elverum Folkehøgskole med fantastisk flott utsikt mot Sagtjernet og naturen rundt. Konsertene starter 17.30. Innslipp fra kl 17.00.

Program

Oppvarming: Musikklinja, Elverum FHS 22/23

Elever fra Musikk – Band/Vokal på Elverum Folkehøgskole drar i gang kvelden.

GLO

GLO er et fantastisk genreoverskridende band fra Hamar som alltid leverer kvalitet fra øverste hylle. Bandet har eksistert siden 2011 og består av rutinerte musikere som er svært aktive i mange band, og i kulturlivet i Innlandet. De har gitt ut flere album, og har med seg et rykende ferskt til festivalen. Vi kan vente oss et rikholdig spenn av stilarter og musikalsk profesjonalitet blandet med lekenhet og gode tekster.

ProgAtom

Bandet ProgAtom på scenen

PROGATOM er et norsk progrockband etablert i 2012. Musikken er melodiøs symfonisk rock med ambiente trekk. Medlemmer er: Åsmund Mjelva – bass, Arild Sveum – tangenter, Mattis Sørum – gitarer, Rune Ulen – slagverk og Tore Christer Storlid – vokal.

ProgAtom har gitt ut to album, «Sagittarius A» (2015) og «Spiral» (2018). Bandet har fått omtale i internasjonal musikkpresse og er spilt på radiostasjoner over store deler av verden.

Bandets tredje plate «Iconic Pictures» kommer 2023.

Benedicte Brænden

BENEDICTE BRÆNDEN er en spennende artist som genremessig ligger i grenselandet americana/rockabilly/country. Hun har gitt ut albumene Doghouse Rose, Blood on your Hands og Raging Rivers. Benedicte bor nå i Tyskland, men er opprinnelig fra Elverum, og gleder seg til å kunne spille på hjemmebane. Hun stiller stiller med fullt band på Sagtjernfestivalen. Vi kan glede oss til et flott show fra en stor artist!

Katthult

Smått legendariske Katthult gjør livecomeback med fullt band under årets Sagtjernfestival!

Elverumsbandet, som hadde røtter i pop/folk/rock-sjangeren gjennom hele 90-tallet (Lost in Legoland, senere Egoland), startet som Katthult tilbake i 1999 med å spille inn låta «Weaker» som senere skulle sørge for bandets gjennombrudd både nasjonalt og internasjonalt via en amerikansk låtskriverkonkurranse på internett. Noe som ikke var helt dagligdags tilbake i år 2000. Bandet opplevde voldsom interesse med massiv radiospilling og presseomtale.

Bandet signerte platekontrakt med svenske Bonnier Records og ga ut debutplaten «Katthult» i 2001 som de igjen ble nominert til Spellemannspris for, i sterk konkurranse med blant annet Kaizers og Morten Abel. Singlene fra platen fikk høy rotasjon på norsk radio, i tillegg ble låta «One day» brukt i en svær amerikansk serie som het Felicity – regissert av ingen mindre enn J.J. Abrams!

Høsten 2002 dro bandet til Gøteborg for innspillingen av oppfølgingsalbumet «Labrador» i studioet til produsent Johan Forsmann (Soundtracks Of Our Lives, Weeping Willows). Den første singelen fra albumet «Celebrate Me» fikk stor oppmerksomhet både i norsk, men også svensk radio og opplevde høye listeplasseringer.

I 2005 gikk trioen nok en gang i studio, denne gangen til Athletic Sound i Halden hvor de spilte inn sitt sagnomuste 3. album som faktisk aldri ble sluppet på markedet. I 2006 bestemte bandet seg for å ta en pause på ubestemt tid…

Vi er beæret over at bandet kommer med «full pakke» og gjør comeback på Sagtjernfestivalen den 19. august 2023! Her vil mange av låtene fra Athletic Sound bli presentert.