Afrika – Bistand/Kultur

Variert linjeuke for Afrika – Bistand/Kultur

Bistand, dyr og verdivalg.

Den andre linjeuka startet med tur til Kristiansand. Vi var så heldige at vi kunne overnatte privat hos Tonette i vakre Homborsund, Så første kvelden ble det matmekking (les Taco) og gruppejobbing med verdivalg og dramaleker.

Frokost i Homborsund

Tirsdag besøkte vi Mercy Ships i Kristiansand. Dette er en hjelpeorganisasjon med Kirurgi mot fattigdom som hovedparole. Lett og bli imponert over arbeidet, og et godt alternativ for å engasjere seg i frivillig jobbing for ungdom. Mer HER!

Martin forteller hva Mercy Ships driver med.

Etter to timer Live- Kristiansand var det klart for et eget event i Dyreparken. Tett på sjiraffer, surikatter og slanger og god info om dyreparkens filosofi. Noe som ble fulgt opp med to flotte dokumentarer fra BBC om dyrenes drifter og livet i Serengeti.

Hva med et tungekyss?
Simon vs Surikat

Etter nok en god kveld og natt i Homborsund ble det et lengre besøk hos Strømmestiftelsen på Tangen i Kristiansand. Nok en gang ble vi imponert over innsatsen til en hjelpeorganisasjon som bekjemper fattigdom.

Torsdag og fredag var vi i det lekne humøret med observasjonsleker og dyrekreasjoner i plastelina. Etter lunsj ble det besøk hos de gamle i Venn i hverdagen, og denne gangen debuterte vi med vaffelsteking på Moen Aldershjem. I tillegg avrundet vi jobbingen med Sør-Afrika/Namibia og Apartheid med historien om Nelson Mandela og hans fangevokter i filmen Farvel Bafana.

Fornøyde kunstnere!

Lørdag fikk vi besøk av 12 unge flyktninger fra KOMPIS-prosjektet vårt. Alle ære til afrikagjengen for den dagen. God prat,mye spill og god stemning. Kun kjeft til Geir, som glemte å bestille ekstra mat!