Muslimsk gjestfrihet på Lamu Island

En fantastisk kulturskatt

En god start lamulivet er å bli hentet på en bitteliten flyplass, få baggasjen fraktet i ei gammel kjerra og så nyte båtlivet på en Dhow forbi Lamu Town og frem til Shela hvor vi skal bo siste uka. Muslimsk gjestfrihet fanger oss og fotturen fra stranda gjennom eselbefengte smug, gjør inntrykk på en skarve folkehøgskoleelev.

På vei fra Manda til Shela i klassisk Dhow!

LAMU TOWN

Etter en rolig dag med bad i et idyllisk indisk hav og flere forsøk på å finne riktig smug til rett sted, reiste vi med flere forskjellige båter til Lamu by på lørdag. Dette for å gi flest mulig båtkapteiner en liten jobb. Etter et besøk i denne kulturperlen ble det Sunset sailing innover i kanalene på naboøya Manda.

Klare på venteværelset til Lamu Eselsykehus
Utsikt fra huset vårt!
Avslappende Sunset-sailing lett syngende på Jambo Buana.

MATANDONI

Søndag dro vi til Kurvlandsbyen,Matandoni. Alt av fletteverk lages her og det samme med de tradisjonelle Dhowene. Men i motsetning til Lamu Town og spesielt Shela så er det svært fattig og lite turistvennlig i denne landsbyen. Passer oss fint å ha noen timer her for å lære om fletting ,dhowrepereasjoner og kulturhistorie. Og så fikk vi med oss en lokal dessert kalt mallalai.

Hjelpende hender for et stort fletteteppe
Fagfolk er fagfolk!

MANDA TOTO

Stikkord: Båt og seiletur, snorkling, bading, hudgrilling, fantastisk båtmåltid og smådupper og boklesing = EN FLOTT DAG men mange solbrente.

Barracuda-killer Brynja med stolt fangst
Best Ever!