Første uka i Kasese

Kultursjokk, kontraster og positive elever

Afrika-Bistand/Kultur er nå ferdig med første uka i Uganda og inntrykkene og kompetansen om Øst Afrika har steget i bratt kurve. Her et bilde fra drosjesentralen i Kampala.

SLUMMEN I KAMPALA

Etter en behagelig flytur fra Oslo via Doha og til Entebbe var det behagelig å nyte luksusen på Fairway Hotel. Desto større ble kontrasten da vi med guidene Overdose & Brenda(oppvokst i slummen) gikk fra ambassadeområdet ,krysset hovedveien Kampala Road og gikk ned i folkehavet gjennom det lokale markedet Ovino-hvor ingen hvite anbefales å gå. Med gode smil og lyst til å prate med de lokale så ble det dobbeldose smil og gjestfrihet tilbake.

Introduksjon til smaksprøver av lokalt brygg. Ikke vondt, men annerledes.
Grand Old Lady-evigunge Anne Kath var som en magnet på de unge menn i slummen. Her med Overdose

KAMPALA-KASESE

En vidunderlig filmrull er denne 8 timers kjøreturen vestover. Vanskelig å samle mer forskjellig kulturtinntrykk på en dag.

Fra slummen reiste vi tilbake med lokal taxi og Boda-boda, før kjøreturen mot Kasese.
Når det ikke var mennesker langs veien så dukket disse småfarlige bavianene opp.

VELKOMST TIL REEC

En super start på Kaseseoppholdet ble velkomstsermonien, med strålende innslag av skolens elever og våre frivillige-Best Ever!

Liten stopp i nabolaget før vi gikk inn på REEC og skolene.
Æresgjestene samlet i skyggen i 30 grader. Mildvær!

LANDBRUKET

I går ble en innholdsrik dag med sjefsagronom Iver Husum som regiansvarlig. Nok et supert engasjement av de frivillige-med etablering av kylling og eggproduksjon. I tillegg plantet vi banantrær og satte ut de første fiskene i den nye fiskedammen( etterhvert 30000 fisk)- som er årets storsatsing. Samt omvisning av hele anlegget-inkludert de store vanntankene. Også litt planting av auberginer ble det tid til.

Gjengen samlet på toppen av en vanntank.
Plantespesialistene i aksjon!

FOTBALLPROSJEKTET og LANDSKAMP

En eventyrlig fotballturnering arrangert av de frivillige og de ansatte i SC Bronken. Mest sannsynlig den eneste av sitt slag i Uganda. Barne og ungdomsidrett kan vi i Norge- i Uganda er dette nybrottsarbeid. Og så var det klart for det store fotballhøydepunket: Kvinnelandskamp Uganda- Norge. En utslitt men fornøyd afrikagjeng gjennomførte en suveren kamp. Resultat 1-1

To lag som var fornøyde med innsats og resultat i sol og 35 grader!