Afrika-bistand/kultur

-slummen, skolen og farmen og fjella

BESØK I SLUMMEN

Etter flyturen Oslo-Doha-Entebbe så var vi klare for programmet til Afrika-Bistand/Kultur. Og hvilken sjokkåpning. Kontrastene er svært store fra Fairway Hotel, via Kampala Road, taxisentralen og ned til Kisinjy. De er av de fattigste, men likevel noen av de blideste ,gladeste og gjestmilde mennesker vi har møtt. En sterk og fin start på oppholdet .

Vi tar den taxien nr 13 fra høyre….

Vi fikk en flott omvisning i slummen hvor kumøkk-husene på 8 kvm huser også 8 personer. Aldri mer klage på rommene på folkehøgskolen.

Lett å få låne små sjarmtroll i slummen i Kampala

KASESE -SKOLE OG FARM

Etter en nydelig 7 timers kjøretur fra Kampala til Kasese(det er som en godt redigert film om kulturen i Uganda), var vi klare for første dag. Første en tur innom skolene for å se på det flotte arbeidet fjorårselevene har gjort under sitt opphold . Som nye uteleker, maling av klasseromsbygg og innkjøp av sanitetspakker til unge jenter på internatene. Deretter fikk vi se hvor flott landbruket har blitt med god vanntilførsel, fiskedam, alt av frukt- og grønnsaksdyrking, kaffetrær,20 bikuber, geiter, kaniner og vaniljeproduksjon.(som må polineres for hånd-ikke rart det er dyrt)Etter en lei periode med fjerning av mange griser(svineinfluensa) ser det ut til at griseavdelingen kan fylles opp igjen.

Polinering av vanilje

BESØK AV AMBASSADØREN

Høytidelig velkomstsermoni ble det på fredag 10.mars hvor den norske ambassadøren i Uganda Elin Østebø Johansen og ektemann Erik Strøm(vokst opp i Elverum) var The Guest of Honor.Litt ubeskjedent kan vi ved Elverum folkehøgskole konstatere at ambassadøren var både fornøyd og imponert. At våre frivillige (fra fjorårskullet) fikk elevene på Primary til å synge Idyll og ha «Rare Eventyr» med Prinsessen som ingen kunne målbinde ble en bonus-høydare. Morsomt å vise frem alt det befolkningen i Elverum, foreldre og familie, bedrifter, lag og foreninger har bidratt med de siste åra

Ambassadør virker fornøyd

FOTBALL-OG TURISMEPROSJEKTENE

Lørdag var det klart for fotball- «landskamp» mellom Kasese og Elverum . Etter en vanskelig start på 2.omgang hvor Kasese gikk opp i 2-0 snudde vi kampen og helt i slutten av andre ekstraomgang vant vi 2-3. I tillegg fikk vi være med på trening i SC Bronken(som er klubben vår oppkalt etter superengasjerte Anders Bronken fra Elverum Fotball.

Lagene etter intens match

Søndag morgen reiste vi opp til Kilembe og gikk den flotte turen opp til Mbunga Campsite. Vel….ikke alle gikk. Noen jukset med Boda Boda( motorsykkel-Taxi). På 1700 moh fikk vi en guidet omvisning av Lodrick og lokal dans fra området i Mbunga. Og god servering med frukt og varm lunsj. Her er det mange tidligere elever som har satt varige spor, med meningsfylt frivillig arbeid.

Lokal velkomstdans

I dag har elevene jobbet på skolen og badet i Hot Spring ved Kiwa. I morgen går turen til Kongogrensa og Bwera, mens det blir luksus og båtsafari på onsdag.