Afrika fra Kasese til Lamu

Båtsafari, Kongomarked og Swahilikultur

Tirsdag er markedsdag ved Uganda/Kongo grensa i Mpondwe. Dette kulturmylderet er en egen opplevelse bare å gå igjennom. At vi i tillegg lurer oss inn i Kongo for fotografen skyld, gjør det mer spennende. Etter å ha skapt litt liv og røre på markedet, hvor det i hovedsak er enslige kvinner fra Kongo(krigsenker og overgrepsutsatte) som samles . Deretter reiste vi til Bwera hvor vi -sammen med Osen Oppvekstsenter hjelper en barneskole stiftet av renaværingen Øyvind Hauge Andersson.

Rett på insiden av Kongogrensa
Mange inntrykk på kort tid
Konkurranse: Hvor mye går på en Boda-Boda?
Velkomstkomiteen kom lenge før vi var fremme ved Rena School
Flott sang og dans med Ted fra Osen som deltager

Siste dagen i Kasese reiste vi til Queen Elisabeth Nasjonalpark hvor flodhester, krokodiller, bøfler og elefanter ventet på oss , etter en god lunsj på Mweya Lodge

Så var vi klare for Kenya og den eksotiske øya Lamu. Dette bilfrie muslimske samfunnet med en skjønnhet få steder kan skilte med. Esler som tasser rundt i de trange smugene, hanegal og herlig ungeskrik og Hakuna Matata og Jambo, jambo lyder rundt hvert hjørne. For ikke å glemme den deilige swahilimaten og alltid fersk sjømat-alt fra Tunfisk til Kongereker og hummer.
Hentet i Dhow fra flyplassen
To timer Sunset-sailing er manna for sjelen
På vei til snorkling på Manda Toto
Beste måltidet som finnes. Fersk nygrillla fisk med salat og japati- spises uten bestikk!

Lørdagstur til Lamu Town er et must -med en fantastisk kulturarvhistorie. Det er dessverre ikke et besøk i den fattige landsbyen Matandoni, men desto viktigere å ta turen. Alltid noe spennende der. Nå var det sjøsetting av en ny Stor-Dhow, samt at vi prøvde å flette kurver av palmeblad. Byen kalles bare Kurvlandsbyen. Livet på Lamu handler egentlig om å sanse livet!