Foto/Opplevelser

Nydelig høsttur med kano, stjerner og bålkos for Foto og Norwegian

Vassdraget «Kynna» er en av innlandets fineste padleelver. Den snor seg innover mellom skog og åkre, og gir litt ekspedisjonsfølelse fordi man ikke vet hva som kommer rundt neste sving.

Med nydelig høstvær og sola i fjeset gikk det til og med bra da en kano havna på tvers og gikk ned – heldigvis etter at vi berget kamerautstyret. Og en kort redningsaksjon og litt skift til tørt tøy senere var kanoen på vennet igjen.

Fremme ved «Sævsjøen» slo vi leir og satte opp store lagstelt med ti personer i hvert. I teltene monterte vi opp vedovn, og satte opp fyringsvakt natta gjennom for å holde god temperatur.

Middagen lagde vi sammen på bålet: grønnsakssuppe med og uten kjøtt, laget fra bunn. Skikkelig digg høstmat mens sola gikk ned.

Ny kompetanse

Det er mye å lære på en overnattingstur. Påkledning, matlaging på bål, padleteknikk, hvordan fyre bål, samhandling i kanoen og når teltet skal opp, og ikke minst språk når man sitter rundt bålet og ser på stjernene.

I tillegg er lysmaling en perfekt teknikk å jobbe med for å forstå hvordan kameraet fungerer.

Light painting

Etter mørkets frembrudd brukte fotoelevene muligheten til å ta bilder med lang lukkertid. Light painting er kult – og for å ta det ett steg videre sendte vi opp dronen og brukte den som lyskilde med refleksjon i vannet!

Naturen vartet opp med strålende stjernehimmel som prikken over i-en, før vi krøp ned i soveposene til varmen og lyden av knitring i ovnen.

Bildegalleri