Variert helg i Kasese

Maling, førskole, bodatur , kongeinnsettelse og landskamp

Helgen 18.-20.oktober

FREDAG

Etter standard frokost med vannmelon, ananas, minibananer, toast og spansk omelett ble det ny tur til skolene våre,. Secondary har stadig eksamen så halvparten ble med førskolen og Primary før lunsj. De andre ble med et par av fotballgutta og malte alle målene i hvitt(2x 11`r,4 x 7èr,6 x 5èr og 4 småmål. To strøk med hvit metal og vipps så anlegget nytt ut. Så var det tid får mer bli-kjent tid i Kasese- på markedet,og små spisesteder.Tidlig kveld var det tid for Kylling i Parken. Deilig kylling med pommes frites som spises med hendene. Begynner å bli lokale nå.

Handling i skolekantina før aktiviteter i Nursery School
Malelauget var i gang før vi fikk frem alle 16 målene

LØRDAG:

Gåtur i Kasese ved soloppgang er meget sjarmerende. Noen av jentene var med og sanset hanegal, radio,unger som synes det er rart å se «Muzungoer» på morgentur, og en fullmåne som gikk ned over Rwenzorifjellene. Etter frokost ble gjengen med på en Boda-boda sightseeing rundt i Kasese før vi dro på gjeninnsettelsen av Kongen i Rwenzururu Kingdom. Kong Omusinga levde i exil i USA frem til 2003.Så ble han pånytt fjernet og fengslet før President Museveni skjønte at Kongedømmet ikke var en trussel mot Republikken Uganda. Så kong Omusinga ble høytidelig gjeninnsatt med flere 1000 fremmøte på den gamle erverdige golfbanen i Kasese. En stor opplevelse for oss å føle at vi var litt æresgjester. Var i grunnen bare kongen som fikk mer jubel enn gjengen fra Elverum!

Veldig greit med godt forhold til lokalt politi når vi er på Kongeinnsettelse med mer enn 100000 personer som jubler over Kongen av Rwenzururu.

SØNDAG:

Klart for den store fotballdagen med «kvinnelandskamp» mellom Kasese,Uganda og Elverum, Norge. Og for en kamp. Etter fulltid sto det 0-0 og det samme etter 5 minutter Golden Goal før vi halte seieren i land på straffekonk! Og vi hadde med oss noen tidligere elever som er nede og bidrar frivillig med jobbing, Verdifulle reserver! Seieren feires hjemme hos de i kveld. Selvkokkelering i eget hus!

Sikker straffeskytter fra fotballbygda Sogndal

Tap og vinn med samme sinn!