Folkehøgskole og snowboard? Eller folkehøgskole og ski?

Da er Snowboard/Freeski din folkehøgskole-linje! Kjør brett og ski i Trysil, Hemsedal, Sälen, Laax i Sveits og i skolens egen railpark. Du får sesongkort i Trysil og tilgang på mye filmutstyr.

Greit å vite

Ikon viser person på snowboard

Du må kunne stå på brett eller ski

Men du trenger ikke være «pro»

Trysil, Hemsedal, Sälen og Laax

…blir din lekeplass

Illustrert ikon av person i skiheis

Sesongkort i Trysil

Og railpark på skolen!

Pris

68 580,-Rom med eget bad

65 095,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Om Snowboard/Freeski-linja våren 2022

På Snowboard/Freeski-linja tar vi utgangspunkt i ditt nivå og du får utvikle deg på  hopp og rails, i nypreparerte løyper og i deilig  pudder.  

Du har skolens railpark rett utenfor døra. Her er det lys hele kvelden og alle vanskelighetsgrader. Du får sesongkort i Trysil – norges største skianlegg – og blir i tillegg med til Sälen, som har Sveriges beste park.

Alle som har interesse for snøbrett og ski – eller trur  dei  kan få det – burde søke. Tryggere og betre læringsmiljø finn du  ikkje!

Håvard Ljosland Nylund, 2019-2020

Temaer

  • Bygge egen railpark
  • Parkkjøring: hopp og rails
  • Fri­kjø­ring: pud­der og skog
  • Stu­die­tur til alpene
  • Ski- og brettfilm

Brenner du for snowboard eller ski? Her får du railpark utenfor døra, mange dager på snø, reiser til anlegg i verdensklasse, og et sosialt miljø med klassen – og resten av skolen!

Studieturer med Snowboard/Freeski-linja

  • Trysil 
  • Sälen 
  • Laax, Sveits  
  • Hemsedal 

Trysilfjellet blir vår hovedarena og du får sesongkort som kan brukes både i og utenfor undervisningen. Vi kjører park og pudder, og jobber for at alle skal kjenne mestring og progresjon.

Turene til Sälen kommer litt ut i sesongen når parkene i Tandådalen og Lindvallen har kommet godt i gang. Her får vi variasjon og en god oppkjøring til alpeturen.

Laax i Sveits er et av Europas beste anlegg, og hoster flere store internasjonale konkurranser hvert år. Vi bor på 2228 meters høyde, midt i anlegget med  parkene rett utenfor døra. I tillegg er det vanvittige frikjøringsmuligheter når det faller  snø. 

Sesongavslutningen er i Hemsedal, hvor bakkene holder seg til mai

Vedrørende Covid-19

På grunn av Covid-19 og stadige endringer i smittesituasjonen, er det vanskelig å si noe sikkert for det kommende skoleåret. Men vi følger alle smittevernråd og reiseråd som gis fra myndighetene. Vi planlegger for et tilnærmet normalt skoleår, og for at alle reiser kan foregå som normalt. Men vi vil utarbeide gode alternative løsninger dersom ikke dette lar seg gjennomføre. Reisemål ved studieturene kan bli lagt til andre steder (også innenlands) hvis det inntreffer naturkatastrofer eller andre utenforliggende og ekstraordinære omstendigheter som skolen ikke rår over, og som i vesentlige grad påvirker gjennomføringen av reisen. Det gis normalt ikke økonomisk kompensasjon for dette.

Snowboarder hopper i pudder

Klar for et år med folkehøgskole, snowboard, freeski og nye venner?