Håndball

Folkehøgskole og håndball! Tren og utvikle deg som håndballspiller i Norges håndballby nr. 1. Få veiledning av landets mest meritterte håndballtrener, bli kjent med Olympiatoppen og besøk noen av verdens beste håndballklubber.

Greit å vite

Calendar

Du kan søke fra…

1. oktober

Linjen passer for deg som…

er aktiv håndballspiller og har erfaring fra Bring/Lerøy-serie (bylag) eller fra senior divisjon 3., 2. eller 1.

Star

Europeiske ligaer og Champions League 

Du får besøke noen av Europas proffeste klubber og være tilstede på kamper

Star

Trenerressurser

–Christian Berge vil i flere perioder av skoleåret ha undervisningsøkter  
–Olympiatoppen og fysisk trener for Elverum Håndball Herrer er tilknyttet linjen

Pris

131 430,-Rom med eget bad

124 460,-Rom med felles bad

Støttes av Statens lånekasse

Les mer om priser Søk om skoleplass

Folkehøgskole og håndball

Din individuelle utvikling som håndballspiller står i fokus. Du får jobbe med duellspill, treningsforståelse, fysisk trening og ernæring. Vi vil utvikle dine tekniske og taktiske ferdigheter, og sørge for at du får individuelt tilpasset skadeforebyggende trening.

Vi vil sammen med deg sette opp kortsiktige og langsiktige mål, og gi deg veiledning i treningsarbeidet for å nå disse.

Det viktigste «talentet» for å bli en god håndballspiller er viljen til å trene. Det må henge sammen med glede ved å trene, og lyst til å konkurrere, samt tålmodighet. Det tar tid å bli god!

Christian Berge, Mai 2020

Dersom du ønsker får du trenings- og kamptilbud, på ditt nivå, gjennom Elverum Håndball. Det vil være tett samarbeid mellom skolen og klubben med tanke på treningsmengde og belastning.  

Som elev på linja får du sesongkort på Elverum Håndball Herrers kamper i Terningen Arena, med svært gode plasser på langsiden ved Elverums benk. Du får også følge en del av treningene til Elverum Håndball inn mot viktige kamper. Du vil få med deg taktiske valg, se resultatet av valgene i kamp, og få diskutere valgene i for- og etterkant.

Folkehøgskolen gir en trygg og sosial hverdag, i en by med store muligheter for håndballfaglig inspirasjon. Vi vil hjelpe deg for å skape eierskap til egen treningshverdag.

Studieturer

  • Flensburg-Handewitt 
  • THW Kiel 

Flensburg: Se treninger og kamper med Flensburg Handewitt, ha eget treningsopplegg. Besøke Flensburg Akademie. 

Kiel: Se treninger og kamp med THW Kiel, og ha eget treningsopplegg. 

Vedrørende Covid-19

På grunn av Covid-19 og stadige endringer i smittesituasjonen, er det vanskelig å si noe sikkert for det kommende skoleåret. Men vi følger alle smittevernråd og reiseråd som gis fra myndighetene. Vi planlegger for et tilnærmet normalt skoleår, og for at alle reiser kan foregå som normalt. Men vi vil utarbeide gode alternative løsninger dersom ikke dette lar seg gjennomføre. Reisemål ved studieturene kan bli lagt til andre steder (også innenlands) hvis det inntreffer naturkatastrofer eller andre utenforliggende og ekstraordinære omstendigheter som skolen ikke rår over, og som i vesentlige grad påvirker gjennomføringen av reisen. Det gis normalt ikke økonomisk kompensasjon for dette.

Spill håndball i Norges håndballby nr. 1!