Vil du satse på håndball?

Tren og utvikle deg som håndballspiller. Reis på treningsleir til både Spania og Kroatia! Opplev håndball-VM i Trondheim.

Greit å vite

Icon

Linjen passer for deg som…

  • Har erfaring fra Bring-serie
  • Har erfaring fra Lerøy-serie
  • Har vært på bylag
  • Spiller på senior nivå 1.–3. div

Les mer: Dette lærer du på folkehøgskole

Icon

Klubbspill på fritiden

Du spiller kamper og trener på kveldstid med Elverum Håndballs senioravdeling – dersom du ønsker.

Studieturer

To treningsleirer utenlands og VM på hjemmebane.

  • Spania
  • Kroatia
  • VM i Trondheim

Les om studieturene

Folkehøgskole og håndball

Din individuelle utvikling som håndballspiller står i fokus. Du får jobbe med duellspill, treningsforståelse, fysisk trening og ernæring. Vi vil utvikle dine tekniske og taktiske ferdigheter, og sørge for at du får individuelt tilpasset skadeforebyggende trening.

Vi vil sammen med deg sette opp kortsiktige og langsiktige mål, og gi deg veiledning i treningsarbeidet for å nå disse.

Det viktigste «talentet» for å bli en god håndballspiller er vilje og glede ved å trene, lyst til å konkurrere, – og tålmodighet. Det tar tid å bli god!

Christian Berge

Jeg har lært meg at det er bare bra å møte nye mennesker, gå ut av komfortsonen og utfordre meg selv. Jeg fikk se og oppleve masse håndball og det bygget på gleden min for sporten.

– Simen Hansen

Jeg har blitt mer kjent med meg selv, og fått mange nye venner. Jeg har også utviklet meg masse som en håndballspiller.

– Åsne Lund

Jeg var veldig i tvil om jeg skulle søke, men angrer ikke ett sekund i ettertid! Du kommer til å få venner for livet, og muligheten til å drive med det du synes er gøy et helt år.

– Tuva Iversen

Året ga meg et ekstra kick til å forsette å jobbe hardt med håndballen.

– Martin Helland

Bildegalleri

Dersom du ønsker får du trenings- og kamptilbud, på ditt nivå, gjennom Elverum Håndball. Vi har også muligheter for hospitering med Storhamar Håndball, for damespillere som er på dette nivået . Det vil være tett samarbeid mellom skolen og klubben med tanke på treningsmengde og belastning.

Gå til Elverum Håndball sine hjemmesider.

Som elev på linja får du se Elverum Håndball Herrers kamper i Terningen Arena. Du kan også følge en del av treningene til Elverum Håndball inn mot viktige kamper. Du vil få med deg taktiske valg, se resultatet av valgene i kamp, og få diskutere valgene i for- og etterkant.

Folkehøgskolen gir en trygg og sosial hverdag, i en by med store muligheter for håndballfaglig inspirasjon. Vi vil hjelpe deg å skape eierskap til egen treningshverdag.

Studieturer med håndball-linja

  • Spania
  • Kroatia
  • VM i Trondheim

Spania

Opphold med trening i Santa Susanna, nord for Barcelona, og Barca-kamp i Palau Blaugrana, dersom det spilles i det aktuelle tidsrommet.

Kroatia

I tredje skoleuke på høsten reiser vi til Vodice i Kroatia. Dette er samme sted som THW Kiel holder sin Handball-Camp. Vi vil ha håndballøkter, styrkeøkter og alternative treningsøkter og ekskursjoner. Vodice i september er perfekt for svømming og andre vannaktiviteter i det krystallklare Adriaterhavet.

VM i Trondheim

For første gang siden 1999 skal VM for kvinner spilles i Norge. Vi reiser til Trondheim for å få med oss kvinnenes kamp om VM-gull.

Folkehøgskole og håndball i Elverum