Ikon av håndballspiller

Linje

Håndball (NY!)

Skoleåret 2020-2021 starter vi håndball-linje i nært samarbeid med Elverum Håndball!

Har du litt ambisjoner som håndballspiller? Vil du trene og utvikle deg som håndballspiller i et miljø – og i en by – hvor «alle» er interessert i håndball? På Håndball-linja vil du få veiledning av noen av landets mest meritterte håndballtrenere og få oppleve stemningen i noen av Europas mest besøkte håndballhaller. Vi vil arbeide med din individuelle utvikling som håndballspiller, lagspiller og menneske i Norges håndballby Nr. 1.

Om Håndball-linja

Lærere og ressurspersoner

Kristian Wessel Finstad, vil holde tak i det organisatoriske og ha hovedansvar for det faglige opplegget på Håndball-linja. Kristian er inspektør og lærer ved skolen, og har tidligere vært spiller for Elverum Håndball Herrer.

Christian Berge, landslagstrener for herrelandslaget, vil i flere perioder av året ha undervisningsøkter med klassen.

Olympiatoppen Innlandet vil være en samarbeidspartner og ressurs som vi vil benytte  i forhold til temaer som eksempelvis ernæring og mental trening.

Håndball – linja vil og benytte ressurser fra trenerteamet til Elverum Håndball Herrer i både teknisk/taktiske og fysiske økter.

 

Faglig innhold

På håndball-linja vil vi ha fokus på din individuelle utvikling som håndballspiller. Vi vil jobbe med dine tekniske og taktiske ferdigheter, og sørge for at du får individuelt tilpasset skadeforebyggende trening. Vi vil sammen med deg sette opp kortsiktige og langsiktige mål, og gi deg veiledning i treningsarbeidet for at du skal kunne nå disse.

Pris

Rom med eget bad
129 440,-
Rom og felles bad
122 600,-

Studiet støttes av Statens Lånekasse.
Les mer om priser.

Lærer

Kristian Finstad

Samarbeid med Elverum Håndball

Dersom du ønsker kan du få et trenings- og kamptilbud, på ditt ferdighetsnivå, med Elverum Håndball. Det vil være et tett samarbeid mellom håndball-linja og klubben med tanke på treningsmengde og belastning.

Fast plass – ringside!

Som elev på linja vil du ha sesongkort på alle Elverum Håndball Herrers kamper i Terningen Arena, med svært god plass rett bak Elverums benk.

I tillegg til å være tilstede på kamper vil vi og følge en del av treningene til Elverum Håndball inn mot viktige kamper. Her vil vi få med oss en del taktiske valg som vi vil kunne se resultat av i kampsituasjoner og diskutere i for- og etterkant.

Emner

 • Skadeforebyggende trening
 • Individuell teknikk
 • Individuell taktikk
 • Duellspill
 • Valgspill
 • Posisjonsspesifikk trening
 • Spille- og treningsforståelse
 • Mental trening
 • Analyse
 • Treningsplanlegging
 • Ernæring

Studieturer

Studieturer

 • Flensburg
 • Kiel
 • Paris
 • Skjern
 • Treningsleir

Stu­die­tu­rer Håndball-linja

Studieturene vil gå til noen av Europas beste håndballklubber. Her vil vi overvære treninger og kamper, og selvsagt også ha vårt eget treningsopplegg. Vi arbeider blant annet med et besøk til Flensburg Akademie i Tyskland. Vi vil besøke både tysk og dansk liga, samt få med oss Champions League kamper i Norge og i utlandet. Studieturene vil legges opp som treningsleire, med innblikk i treningsarbeid og kampaktivitet hos de aller beste.

 

 

Dersom du har spørsmål:

Ring Kristian på tlf. 99 01 21 10 eller send epost til linjelærer Kristian Finstad.

Rom/Utstyr

Klasserom, håndballhaller og styrkerom

Håndball-linja har sitt eget klasserom på skolen hvor vi vil gjennomføre forberedelser, ha treningsplanlegging, gjøre analyser og lignende. Skolen har eget styrkerom, og har avtale om trening ved Family Sportsclub Terningen Arena. I Elverum kommune har vi 6 håndball-haller. Vi vil bruke flere av disse gjennom skoleåret.

Søknad

Søk på Håndball-linja

Søknad kan sendes fra og med 21. oktober 2019. Opptaket starter 1. februar. Dette er likt for alle folkehøgskolene i Norge.

Det er viktig å være tidlig ute da mange av våre linjer erfaringsmessig blir tidlig fulle, og vi har et begrenset antall plasser på hver linje.

Etter 1. februar vil søkere fortløpende få tilsendt tilbud om skoleplass så lenge det er plasser ledig. Tilbudet blir sendt i posten, på mail og på sms. Hvis du har fått tilbud om skoleplass, og har takket ja til dette, er du sikret skoleplass.