Influenser

Pressemelding: Elverum folkehøgskole starter Norges første influenserlinje

Høsten 2023 kan du søke deg inn på linja «Influenser» på Elverum folkehøgskole, som den første i Norge. Der skal elevene lære å utvikle profilen sin, og lage innhold for sosiale medier, markedsføring, film og foto.

Den nye linja, som er tilgjengelig for skoleåret 2023-2024, vil bli undervist av en erfaren stab som har lang erfaring fra folkehøgskole, markedsføring, kommunikasjon, og medieproduksjon. Linjen vil gi elevene muligheten til å lære om alt fra personlig branding og innholdsproduksjon til sosiale medier-strategier og markedsføringsteknikker.

Lærerressurser

Lærer på linja er Ingvild Aabakken, utdannet inen kunst og bildekommunikasjon. Med på laget er Eivind Høimyr som underviser i foto og film på skolen.

Halvor Thorsnes, kjent som KitchenJam på TikTok, er også med som ressurs på linja. Halvor er en profil som legger hardt arbeid og stor forståelse for faget til grunn, og jobber planmessig med innholdet. Før jul arrangerte han julebord med prisutdeling for hele TikTok-Norge.

Andre ressurser er f. eks.:

Med influenserlinja ønsker vi å ta drømmene til mange unge på alvor, samtidig som vi kan vise vei og trygghet i en tidvis brutal og overfladisk bransje.

Linjelærer Ingvild Aabakken

–Vi merker en viss skepsis til influenser-betegnelsen, men det mange overser er den enorme kunnskapen og innsatsen som ligger til grunn for å lykkes på nett. Etterspørselen etter gode innholdsskapere bare øker, og det er ingenting som tilsier at den trenden vil snu.

Studieturer

I tillegg til undervisningen på skolen vil elevene på influenser-linjen også få delta på spennende studieturer som vil gi dem verdifull erfaring og kunnskap om bransjen.

–Første studietur er hentet direkte fra TikTok, der vi oppdaget Ksamil i Albania, markedsført som Europas Maldivene. Her er det mye å lære både av deres markedsføring, av å produsere innhold på tur og selvfølgelig for å bli bedre kjent som klasse, sier linjelærer Ingvild Aabakken. Siste tur går til Amsterdam og Berlin.

Gjennom året kan elevene på Influenser-linja også være med andre linjers turer til eksempelvis Lofoten, Uganda, København, Alpene eller Budapest. På den måten kan man skreddersy opplegg som passer elevenes ulike profiler.

Søknadsinfo

Linjen er åpen for alle søkere over 18 år, og det er ingen krav til tidligere erfaring innenfor feltet. Det tas opp elever så lenge det er ledige plasser, og interesserte kan lese mer om linjen på Elverum folkehøgskoles nettside: https://elverumfhs.no/linje/influenser/.

Søknad sendes på https://www.folkehogskole.no/index.php?page_id=80&skole_id=9&linje=4698.

I tillegg er folkehøgskolen selvsagt å finne på sosiale medier

For mer informasjon eller spørsmål om linjen eller om Elverum folkehøgskole, kan du kontakte skolen direkte på telefonnummer 922 29 855 eller på e-post: post@elverumfhs.no.

Nedlastbare ressurser:

Bilde 1: https://elverumfhs.no/content/uploads/2023/03/Elverum-Folkehogskole_Influenser_Presse_001_Modell_Rebecca-Abrahamsen_Foto_Ida-Jacobsen_Ludvig-Hundevadt_Henrik-Meling_Ida-Gabrielsen_Andrea-Bang.jpg

Bilde 2: https://elverumfhs.no/content/uploads/2023/03/Elverum-Folkehogskole_Influenser_Presse_002_Modeller_Tine-Folkvord-og-Andrea-Johannessen_Foto_Ruben-Holme_Hanna-Hoidal_Ingrid-Larsen.jpg

Skjermbilde 1: https://elverumfhs.no/content/uploads/2023/03/Elverum-Folkehogskole_Influenser_Presse_003.png

Skjermbilde 2: https://elverumfhs.no/content/uploads/2023/03/Elverum-Folkehogskole_Influenser_Presse_004.png