Håndball

Intervju med Martin Helland, Sandnes HK

2020 : håndball-linja på Elverum FHS
2022 : Rema 1000 ligaen med Sandnes

Martin Helland var elev på håndball-linja ved Elverum Folkehøgskole i 2019-2020. I dag er han førstevalget på høyrekanten i Rema 1000 ligaen for Sandnes. Martin har holdt kontakt med skolen, og vi har tatt en liten prat om hvordan det var å være elev, og hva det har betydd for han i ettertid.

Jeg møte en ekstremt fin gjeng både i og utenfor håndballklassen som jeg vokste veldig tett på i løpet av året.

Martin Helland, 2022

Hvorfor valgte du å søke/gå på Elverum Folkehøgskole?

Ettersom jeg trenge en liten pause fra vanlig skole etter videregående, så begynte jeg å se etter andre ting å gjøre. Da jeg hørte om håndball-linja i håndballbyen Elverum, så vokste interessen fort! Med mitt ønske om å spille mer håndball så falt valget på å sende en søknad da jeg hørte om det tette samarbeidet med Elverum håndball, og at daværende landslagstrener Christian Berge var med på en del økter. 

Hva var det som gjorde året spesielt for deg?

Selv med en redusert sesong og år pga korona, så er det mye spesielt å huske fra året! Til tross for en litt naiv tankegang når jeg kom til skolen, om at jeg i all hovedsak bare skulle spille håndball, så fant jeg fort ut at det var mer til skolen en det! Jeg møte en ekstremt fin gjeng både i og utenfor håndballklassen som jeg vokste veldig tett på i løpet av året. Noe av det jeg spesielt tenker tilbake på er det sosiale, – å ha fine folk rundt meg hele tiden, som jeg fant på mye forskjellige med!  

Håndballmessig så utviklet jeg meg som spiller med mye fin og god rådgivning, og et friskt pust med en ny treningshverdag. 

Martin i kamp for Elverum Håndball Herrers rekruttlag

Hva gjorde skoleåret for din videre satsing?

Året ga meg et ekstra kick til å forsette å jobbe hardt med håndballen. Og det var i stor grad med på å påvirke valget jeg tok om å flytte til Trondheim, sammen med romkameraten min fra folkehøgskolen, for å spille håndball. 

Med spesifikk oppfølging og mye hjelp i treningshverdagen, så utviklet jeg meg både på og utenfor håndballbanen. Vi trente mye og det ga et godt grunnlag for den kommende sesongen, ettersom korona stoppa mye av kampaktiviteten i 2020. 

Hva vil du si til andre som vurdere å søke på håndball-linja?

Jeg vil absolutt anbefale andre å søke seg til håndball-linjen ved Elverum fhs!

Du får spilt mye håndball både på skolen og i Elverum håndballklubb. Personlig fikk jeg nye vennskap som kommer til å vare livet ut. Og det tror jeg samtlige vil ha mulighet til ved å gå et år i Elverum. Det er et veldig fint år til å kunne legge vekk litt av de stressende tingene i hverdagen og kunne slippe skuldrene helt ned! Du vil møte lærere og trenere med mye kunnskap om håndball som kan hjelpe deg med å ta håndballen din videre i retningen du ønsker! Sammen med andre håndballinteresserte i klassen vil du ha likesinnede folk rundt deg til å trene og henge sammen med på fritiden. Med en variert skolehverdag med valgfag, reiser og temauker kommer man tett på både lærere og elever fra hele skolen.