Friluftsliv på vårtur

Trømborgfjella

Vi starter våre to linjeuker med en etterlengtet fottur med sekk, telt, primus og fjellstøvler i idylliske Trømborgfjella i Indre Østfold. Her er våren tidligere ute og snøen har for lengst blitt borte. Fiskestanga er med, fiskekort er betalt og vi starter innover stisystemet med Kai og Keston i front som turledere. Dagens mål, et vann ganske langt nordøst i området ligger og venter på oss. Vi vandrer i et nydelig område med gammel kystfuruskog. Knattete og mye dreneringsspor etter siste istid. Sentralt i området er mangfoldet av fiskevann som dukker opp over neste kul både her og der. Disse vannene er godt kultiverte av lokale jeger- og fiskeforeninger, og er fiskerike på arter som ørret, abbor og gjedde. Mange ulike andearter er allerede i gang med å finne seg hekkeplasser. Traner og storlom gir skogen natteliv og skogsfugl vekker oss med kjente spillyder fra spillplassene rundt om.

Ytterst på Hvaler

Etter 3 gode døgn i Indre Østfold vender vi nesa sørvestover til Hvaler. Her parkerer vi ved Skjærhalden og rekker så vidt båten over til Søndre Sandøy. Vi går i land ved Nedgården og vandre tvers over øya til et fantastisk friluftsområde, Stuevika. Her har vi godt med plass til teltet, en nydelig bukt med yrende fugleliv og tilgang på ørent springvann. Ved solnedgang finner vi fram slukstanga og sjekker om sjøørreten er bitevillig. Etter noe diskusjon setter vi på det vi tror er rette sluken. Vindforholdene er ypperlige og vi har sett fisk bryte vannskorpa flere ganger. Etter tre kast hugger den første til og Kai lander en nydelig fisk på snaue kiloen. Det rekker til et godt kveldsmåltid og lykken er komplett.
Vi avslutter turen med en runde rundt i Gamlebyen i Frederikstad. Her er det selvfølgelig obligatorisk stopp på Råde bakeri og konditori.