Friluftsliv har hatt en god start på skoleåret

Da er det på høy tid å komme med et livstegn fra klassen som trosser vær og vind, kommer seg fram ved egen drivkraft og til stadighet tilegner seg kunnskap om livet i skog, mark, fjell og vann.

Gjengen debuterte med sin første overnattingstur på dag tre i skoleåret. Sekker ble pakket og vandringen tok til langs Glomma nordover, og over til Prestøya. Teltcamp ble etablert, mat ble laget, fiskelykken prøvd og noen fristet til og med badetemperaturen.

Videre har det gått slag i slag med brevandring, garnfiske, fjellvandring og topptur i Jotunheimen. En ukes varighet og teltlivet ble den naturlige overnattingsmuligheten.

Ulltøyet rakk såvidt å tørke etter Jotunheimenvask før det bar ut igjen. Denne gangen, vandring langs Rondanestien i kjerneområdet i Rondane – Illmanndalen, Langglupdalen og Døråldalen. En tur hvor vi splittet opp i tre ulike lag og slo oss sammen med en svensk folkehøgskole fra Støllet, Klaraelvdalens Folkhøgskola. Vi dro ut fra tre ulike palsser, gikk tre ulike ruter inn, møttes ved Bergedalstjønninn og gikk ulike ruter ut igjen også. Mye og varierende vær ble det, med andre ord gode muligheter for erfaring og læring.

Garnfiske etter sik i Sølensjøen med overnatting på innlandsfiskeværet Fiskevollen har vi også prøvd. Kanopadling på Kynna gjennnom vakre deler av Finnskogen er også prøvd.

Sist uke oppsøkte vi Rondanestien nok en gang. Denne gangen lengre sør på Hedmarksvidda. Fra Narsetra til Savalsetra. Videre til Målia og Snippkoia på nordsiden av Gitvola. Stabilt vått vær preget turen, men humøret var på topp. Godt å krype inn i DNT`s ubetjente hytter å få tørket opp, før en ny våt dag starter.

Fantastiske opplevelser med en flott gjeng som er flinke til å ta vare på hverandre og holde humøret oppe.

Takk til Eirik Hennissen Pedersen for flotte bilder fra Hedmarksvidda.

Nå går vi inn i en periode med vekt på nødbivuakkering, bållaging, matlaging på bål i nærområdet. Allerede onsdag er det «Bikehike» i små teltlag.

Bistand Bærekraft Historie Kommende arrangementer NCFU Norsk Cøliakiforening Studietur