Angående skolestart, karantene og Covid-19 / Regarding Covid -19 (oppdatert 19.08.20)

News from the government (this page is updated with the latest news regarding Covid 19 and entry to Norway)

There is an expected update on redlisted countries from the Norwegian Governement on Friday. Unforunately also students from those new countries will have to have quarantine in Norway. We perform our quarantine regulations according to guidelines issued by infectious disease physician Skulberg in Elverum and also National guidelines.

You have to check your country if it is listed red or green by Norwegian Authorities according to quarantine. Foreign students who must be quarantined after arriving Norway is encouraged to quarantine with relatives in Norway. If this is not possible, we will help organize quarantine in suitable premises at the school or in the local community.

The school will serve food during the quarantine period and you will receive follow-up by employees. All students that is in quarantine will get their own room, and it will be same room that is meant for the school year, except that you will get a Norwegian room mate when the school year begins on the 23rd. We will serve you food in the dormitories for those days, and you must be prepared to stay alone. There are quite strict regulations when you are in a quarantine. You may not go shopping by yourself or meet other persons, so if you need something special, we will have to buy it for you.

Those who have to be quarantined MUST contact the school at  post@elverumfhs.no as soon as possible!!! We will pick up those who must be quarantined at school at Skysstasjonen (railway/bus – station)  in Elverum. You must use a mask when you travel.  

At the opening day we appreciate if you arrive between 10.00AM and 15.00 PM – and if this is not possible we would like to know in advance. Students that can comes directly to the school on this day may come to the school with one following person. The following person must return once the student is registered. Only the students can enter the dorms. Key registration takes place outside and the student is welcomed and shown to their room by an employee. We will also take a photo of you for school ID and school photo. Students who have airway infection must be at home until they have been symptom-free for 24 hours. Further routines around Covid 19 and infection prevention will be reviewed along with the students at starting school. This applies to hygiene, food service and cleaning.

Vi planlegger en mest mulig normal oppstart og gjennomføring av skoleåret 2020/2021. Vi vil ta hensyn til nødvendige tiltak i forhold til gjeldene anbefalinger og regelverk. Dette gjelder f.eks. innkvartering, matservering og reising, – der vi vil justere og tilpasse slik at vårt opplegg blir både godt, trygt for alle gjennomførbart. Vårt utgangspunkt er en mest mulig normal hverdag, men med nødvendige tilpasninger. Her er siste nytt fra regjeringen om skolestart for folkehøgskoler.

Etter retningslinjer gitt av smittevernlege Skulberg i Elverum blir skolestarten 23. august som følger;

Elevene kan komme sammen med en foresatt. Vi er klare til å ta imot deg mellom kl 10.00 og kl 15.00.  Dersom du kommer utenfor dette tidsrommet vil vi gjerne ha beskjed på forhånd for å organisere mottaket. Nøkkelregistrering skjer ute og eleven blir ønsket velkommen og vist rom av en ansatt. Det vil også bli fotografering av den enkelte til skole-id og skolebilde. Den som følger må returnere når eleven har pakket inn på rommet. Foresatt som følger får ikke komme inn på internatene.
Skoleåpningen med program vil bare være for elever og ansatte.
Elever som har luftveisinfeksjon må være hjemme til de har vært symptomfrie i et døgn.
De fleste elevene vil bli innkvartert sammen med en annen elev fra samme linje.
Elever fra samme linje vil også bo på samme internat så langt det lar seg gjøre. I starten av skoleåret vil de også spise til fastetider sammen med sin klasse.
Flere tiltak rundt Covid 19 og smitteforebygging vil bli gjennomgått sammen med elevene ved skolestart. Dette gjelder personlig hygiene, matservering, renhold, eventuell isolering og testing.

De første 14 dagene må elevene oppholde seg på skolen! Det vil bli anledning til å handle det en trenger, men da gruppevis etter avtale og med lærer, slik at vi har kontroll på alle de første 14 dagene. Du kan ikke reise fra skolen de første 14 dagene. Vi må ha det såpass strengt for å unngå at vi ikke må stenge hele skolen pga smitteutbrudd. Dersom du har oppholdt deg i et rødlistet land før skolestart må du også i karantene.

Flere har spurt om sovepose og ryggsekk. Til turer i Jotunheimen trenger du en vanlig dagstursekk med plass til niste, termos og klesskift. Vi tar med skolens sengetøy til Glitterheim, som du vil bruke under oppholdet der. Sovepose kan være greit å ha til turer senere, og helst en som kan tåle kuldegrader. Om du vil kjøpe ny sovepose kan vi være behjelpelig med tips om dette her i Elverum etter skolestart.

Skriv en kommentar