Ikke undervurder et kompliment!

Om noen dager får dere årboka tilsendt, og der vil dere forhåpentlig finne en del gode tilbakemeldinger på hvem du har vært, og er. I hverdagen hjemme  får dere også høre det,i vennegjengen,på nettet , ute på turer osv. Mange av oss er litt rare og nedvurderer ofte kompliment og bruker mer tid på de kritiske spørsmålene: Hvorfor sa han det? Kanskje hun ikke ment det hun gjorde? Hvorfor skal jeg tro på det da? Typisk lærerene og være smørblide på Teams,enda jeg vet de er lei oss? Og sånn kan man fortsette. Begynn heller å dyrke de positive frøene som blir sådd- og mange har fått sånne frø iår- fra en venn/venninne, fra linjelærer,fra kjøkkenpersonalet,fra drift,kontor og noen ganger fra noen “nye”. Jeg sier ikke at du ikke skal ta i mot kritikk,men ønsker at du tar vare på de gode beskrivelser du får: Om hvor omsorgsfull du er, om stilen din,hvor takknemlig du er, om utseendet ditt,sosial klokskap,snillhet(svært undervurdert) at du synger/plystrer livlig,at du er et kunsttalent, er ansvarfull,leken og deltagende, åpen og ærlig,at du virker kreativ og spontan,er inkluderende og tolerant, har god smak, at du er ryddig, glad i venner ,tørr å drite deg ut,god til å lytte, flink til å danse, at du er utholdende- og sånn kan vi fortsette. Når du planter om våren så må vi pleie veksten og fjerne ugress og det er lettere å rive vekk ugresset mens du ser de begynnende spirende nyttevekstene!  Når folk sier noe av positiv karakter til deg ,så tro på det-ikke tvil. Ta det til deg og pleie det videre og plutselig er du 80 år og har en vidunderlig stor Kompliments-hage uten mer enn enn lett fjernelig ugress. Det vi vet er at vi vil for all fremtid bli et spesielt kull- hvor vi historisk sett kanskje takker et virus ,for at vi begynte å sette mer pris på hverandre. Takk for i år til dere alle og ikke tvil: Jeg ønsker dere lykke til med et langt liv- og mener det!

Skriv en kommentar