‘Live’ ord-for-dagen

Hei!

Dagens Ord-for-dagen ble sendt ‘live’ på morgningen i dag på Teams. Det var utrolig kjekt å se dere! Noen lå på rygg, noen lå på magen og noen var liiiiitt trøtte i fjeset. Vi var spredt fra langt i nord i Norge til Korea. Herlig!

Her kommer et lite resymé av hva stunden inneholdt. Først så takket jeg hjerteligst for de fantastiske meldingene som kom inn etter oppfordring fra meg på OFD i går. Det var utrolig sterkt å lese de meldingene som tikket inn i løpet av dagen. Disse ordene som altså sa noe om hva dere er mest takknemlige for ved Elverum folkehøgskole, har jeg satt sammen til en ordsky. Den er å finne på Teams under kanalen ‘Ord for dagen’.

 

Deretter vende vi fokuset på akkurat der og akkurat da. For akkurat der og akkurat da, satt vi hver for oss, men likevel var vi samlet – på Teams, nettopp som et lag som skapte et unikt øyeblikk akkurat der og akkurat da.

Så når vanskelige tanker rundt situasjonen vår bygger seg opp, kan man ta ett skritt til siden og tenke over hvilket fantastisk nettverk vi egentlig er en del av og hvordan følelsen av dette samholdet også kan gi en følelse av trygghet og ro.

Og jo flere som klarer å beholde en ro, jo bedre er det – for det vil smitte over på de vi prater med, de vi er sammen med i hjemmene våre, de vi facetimer med, de vi chatter med.

Det med ro, dyp pust, meditasjon – det sier forskningen er veldig bra for oss; det styrker immunforsvaret, senker blodtrykket, gir oss bedre søvn og senker opplevelsen av angst og depresjon. Det å ha litt fokus på dette, er jo noe som du kan gjøre for deg selv i denne tiden vi er i nå.

Så inviterte jeg alle til å bli med på en liten pusteøvelse og en stund med ro.

Men det er jo sånn i disse tider at vi kan være i et hjem hvor det også er andre som ånder rundt oss og driver med sine ting! (Akkurat her så jeg Eivind i front av en intens klappelek mens en annen liten pode så ut til å teste effekten av to kjelelokk som raskt førtes mot hverandre – og gikk katta å skrek i bakgrunnen der mon tro??). Lag en forutsetning inni deg om at de lydene som er rundt deg i rommet er noe som du kan omfavne og implementere inn i den lille stunden du vil ha for deg selv.

Så – da gjennomførte vi pusteøvelsen, en vekselspust som hadde til hensikt å balansere venstre og høyre hjernehalvdel og som aktiverte hele nervesystemet vårt. Husker ikke om jeg sa det, men gjør gjerne øvelsen i 5 minutter.

Avslutningsvis sendte vi oss selv en strøm av takknemlighet for det vi hadde gjort, og så til alle de som hadde vært med inne på Teams gjennom den stunden.

Deretter sang vi “Can You Feel The Love Tonight” – og det var SÅ FIIIIIINT! Ikke nødvendigvis SÅNN fint altså (med lyden hengende litt etter og sånt), men det var så utrolig fint og sterkt å gjøre det sammen.

Så må vi bare fortsette å beholde roen og styrken, gjennom en selv med rolige stunder og gjennom det Teamet vi er her inne.

Sees plutselig igjen!

B:)ate

 

PS: Det kommer fortsatt inn takknemlighetsord i skrivende stund, så oppdatert ordsky vil komme etterhvert! 🙂

Skriv en kommentar