Ord for dagen om nestekjærlighet og medmenneskelighet

Det vi opplever nå har ikke Norge opplevd lignende av, og forhåpentligvis opplever vi aldri noe lignende igjen.

Noen opplever å være bekymret eller redde for helsa si, for allerede syke familiemedlemmer eller for jobben sin. Noen opplever en ensomhet for første gang, mens for andre så forsterkes den. Noen greier nå bare å lengte framover mot at de får tilbake hverdagen med vanlige rutiner og forutsigbarhet. Dette oppleves naturlig nok tungt, og det kan bli lange uker i tiden som kommer.

Så derfor er det akkurat nå at vi må vise fram alt som bor i oss av nestekjærlighet og medmenneskelighet. Ingen grunn til å vente – kjør på! Dette være sende en Snap til noen du kanskje tenker er ensom eller redd. Spør om noen trenger hjelp. Svar på eller send litt flere meldinger enn du egentlig gidder. Ta en videochat eller telefonsamtale og snakk om normale og hverdagslige ting. Finn på noe kreativt som du kan gjøre eller dele med andre. Spre glede og positivitet, selv om du kanskje egentlig ser litt mørkt på ting selv. Alt dette vil hjelpe både deg og de rundt deg.

Det må være lov å bli ekstra sliten og nedfor nå. Men fordi hvis alle anstrenger seg for å gjøre noe hyggelig og bra for hverandre, så kan vi tillate oss å være litt slitne og nedfor etter tur. Og så hjelper vi hverandre opp igjen.

Anne Frank har sagt: “Er det ikke fantastisk at ingen av oss trenger å vente et eneste øyeblikk med å gjøre verden til et bedre sted”.

Skap dere gode dager, vær et godt medmenneske og vær påkoblet hverdagen deres så godt som mulig. Det er den beste medisinen.

Sang for dagen: https://www.youtube.com/watch?v=XFiOta2J9wM

Skriv en kommentar