Sneak peak på vårsemesteret til Foto/Opplevelser

Vårsemesteret er i full gang, og her er en sniktitt på hva Foto-linja skal oppleve frem mot sommeren!

Etter jul har vi bearbeidet bildene fra studieturen til Budapest i desember.

 

Vi har vært på dagstur med analogt kamera i skogen.

 

Vi har vært jury for en bildekonkurranse i Elverum fotoklubb. Og vi har jobbet med stop motion sammen med linja Kunst/Oplevelser.

 

Denne uka skal vi surfe innendørs på FlowRider i Trysil, og vi skal jobbe med avansert bildemanipulering i Photoshop.

 

Deretter har vi tre uker med analog foto og fremkalling i mørkerom. Hver av ukene har én tredjedel av linja ansvar for kjøkkentjeneste og praktisk arbeid på skolen.

 

Ukene med analog foto deles opp av temauka «Elverum folkhighschoolympics» – vår helt egen olympiade der alle elever blir med på ulike land, og kjemper om gull i øvelser som isbading, sparkstafett, miniskisprint, lynsjakk, poker, Wii Boksing og pardans. I temauka skal elevene også være med på et bistandsmaraton. Da velger de én aktivitet – for eksempel LAN, brettspill eller filmproduksjon – og skal prøve å jobbe 28 timer sammenhengende.

 

I mars har hele skolen «linjeuke», der hver dag brukes på linjeaktivitet – ofte reise. Fotolinja reiser til Lofoten for å oppleve vanvittig natur, mye vær, havørnsafari, nordlys og vintersurf.

 

Vi fortsetter linjedagene med workshop i fotostudio med fotograf Kine Bakke.

 

 

Sammen med Musikk – Produksjon/Festival lager vi musikkvideoer.

 

Når påsken nærmer seg og det er slush og sol i bakken skal vi til Trysil og prøve oss bade på ski, brett og som fotografer i Norges største skianlegg.

 

Bildene vi tar i løpet av skoleåret skal bli til en avsluttningsutstilling der vi selger bilder til inntekt for skolens bistandsprosjekter i Uganda og Namibia.

 

«Den store finalen» er interrail i Europa. Vi bruker god tid på planleggingen og kan «plukke» land på tur mellom storbyer, alpefjell og landsbyer.

Skriv en kommentar