Hvorfor gidder du å streike?

Fredag forrige uke streiket elever fra Elverum Folkehøgskule for klimaet utenfor rådhuset i Elverum. Vi har spurt Hanna (elev på Kunst/Opplevelser-linja) hvorfor hun valgte å streike. Hun har også valgfag Aksjonsforskning.

” Det er på tide å si stopp. Og vi blir flere og flere unge som skjønner at vi er nødt til å blande oss. Det er ikke trygt og la det være opp til de voksne lenger.

Fremtiden til min generasjon og de etter oss står i fare. Ansvaret for å holde kloden ren og trygg skal ikke være vårt alene. Det største ansvaret ligger i hendene til politikere og andre voksne, og vi trenger at dere gjør det aller beste dere kan. Vi heier på dere!

Vi streiker for fremtiden vår. Til og med de som ikke kan stemme engasjerer seg i politikken gjennom streik fordi de har troen på at det ikke er for sent.

Maslows behovspyramide lærer oss hvor heldige vi er som har mulighet til å bekymre oss for meningen med livet isteden for mat og drikke. Men sånn jeg ser det er vi ikke så heldige lenger. Vi må tenke på hvordan vi skal overleve på denne jorden med stadig flere menneskeskapte klimaendringer. Og derfor har overlevelsesinstinktet til mange unge tatt styringen.

Det er flere av dere voksne som kjemper for mindre bompenger, mer pensjon og mer olje. Men ingen av disse tingene har noe å si om vi ikke har en planet å leve på. Så enkelt er det dessverre. Det er ikke lett og gi slipp på penger og luksus men noen ganger er det viktigere å overleve.

Klimaendringene er skremmende, men hvis vi sammen kjemper for mer klimahandling kan vi fortsatt gi generasjonene etter oss en sjanse. ”

– Hanna Grimsæth, elev på Kunst/Opplevelser

Flere bilder lenger ned på siden.

Vil du vite mer om Elverum FHS? Sjekk ut skolens instagramkonto her.


(Foto: Oda Marie Børretzen)

 


(Foto: Oda Marie Børretzen)


(Foto: Oda Marie Børretzen)


(Foto: Oda Marie Børretzen)

Skriv en kommentar