Gatelangs i Barcelona

Kunstgjengen har hatt 5 fine dager i Barcelona. Vi har fått med oss mange flotte inntrykk og opplevelser.

For å orientere oss litt, ble den første dagen brukt på sykkelsetet. Det er en suveren måte å komme seg rundt på. Vi startet i det gotiske kvartalet og fikk sett den gamle bymuren, Kongens plass, Katedralen i Barcelona, Musikpalasset, Sagrada Familia og Triumfbuen, før tok en lang pause og spise nydelig tapas. Så vendte kursen ned mot havna og stranda. Tilbake i leilighetene ble det felles middag.

Neste dag startet med en 2 timers maleøkt i Parc de Barcelles. I strålende sol og med naturen som motiv vokste flotte akvareller fram. Etter lunsj ble vi guidet rundt i området rundt El-born og lærte mye om Picasso og Dali. Så smakte det godt med ‘Churros’ som vi dyppet i varm sjokolade. Mens noen var fornøyde og slappet av i leiligheten før middag, dro andre på shopping.

Hovedaktiviteten på turen var mosaikkworkshopen som innledet lørdagen. Alle fikk en treboks som de dekorerte med fliser i forskjellige farger og størrelser . Her ble det i løpet av to intense arbeidstimer produsert flott kunst. Etter en matbit dro vi videre til sjokolademuseet, hvor vi så på mange skulpturer og lærte litt av hvert om sjokolade. Videre gikk turen opp til Parc Güell. I strålende sol fikk vi en fantastisk utsikt over byen og en titt på litt større mosaikkarbeider. Vi gikk deretter innom et enormt loppemarked, før dagen ble avsluttet med tradisjonell paella og creme de catalan.

Siste dagen ble benyttet til forskjellige aktiviteter; Museumsbesøk, trening, shopping og tilslutt felles middag på ‘Cuina de la mama’

Og turen var ikke slutt- vi dro videre til Venezia. Fortsettelse følger!

Skriv en kommentar