Friluftsliv på vintertur med variert innhold

11 dager på tur ligger foran oss på friluftslivslinja ved Elverum folkehøgskole. Skitur med pulk og telt i vakre Femundsmarka Nasjonalpark, herlige alpinopplevelser i VM løypene i Åre og spennende kulturdager i Lofoten hvor Lofotfiske etter torsk er en av aktivitetene.

Femundsmarka byr på herlige, varierte vinteropplevelser med alt fra sterk vind, dårlig sikt til fantastisk stjernehimmel og strålende sol. Gode forberedelser og trygg navigering gjorde turen opplevelsesrik og behagelig til tross for at gradestokken viste mange blå. Særlig natt nr 2.

En hyggelig visitt og overnatting på Peder Morset Folkehøgskole i Selbu ble også en hyggelig opplevelse på vei til Åre i Sverige. Åre og Jämtland bød ikke på det beste været, men ski og snowboard fikk farten opp allikevel. Åreskutan forble uten besøk denne gangen på grunn av stengte heiser. Ikke minst hyggelig med overnatting i en flott leilighet. Ren luksus.

Lofoten derimot, viste seg fra sin aller beste side med skyfri himmel og godt vintervær. En kjøretur Lofoten på langs gir oss møter med lokale kunstnere og spredte bosettinger i et forrykende landskap, vilt og vakkert. Fiskebåten Symra tar oss med ut fra Henningsvær og til Stamsundhavet hvor lofottorsken befinner seg. Rekordfangst blir det. Godt over 200 kg hvor den største torsken er 15,5 kg. Videre legger vi ut fra Svolvær med kurs for Trollfjorden og får oppleve mange havørn på nært hold.

 

Skriv en kommentar