Backpacker/Ekstremsport – Siste del av interrail!

Backpacker/Ekstremsport har nå vært to uker på interrail, og er i skrivende øyeblikk på veg hjem til Elverum igjen fra København. Det har vært to meget innholdsrike uker, der vi alle har lært mye om tid på tog, gruppedynamikk, hvilken mat man må holde seg til for å klare seg innenfor budsjettet, og hvor mye man egentlig kan oppleve på 12 dager bare man står på litt! Her kommer noen ord og bilder fra hver av gruppene om hva de har opplevd og hvor de har vært.

Frida, Sjur, Silje, Brage:

Vi tok turen videre fra Budapest til Bled, en liten by i Slovenia. Bled var faktisk en så liten by at vi følte oss ferdige med byen etter noen timer. Vi fant første tog vi fant videre, og ble heller noen timer i Villach, østerrike. Dette var en finere by, men alt var stengt og det var lite å gjøre, så vi spiste kebab og tilbragte fire lange timer på McDonalds mens vi ventet på nattoget til Italia. Italia møtte oss med 20°C og sol, og vi tok en utflukt til Riomaggiore og så på en utrolig fin liten fiskelandsby. Deretter tok vi en liten høneblund på noen timer, før vi dro ut for å spise pizza. Neste morgen dro vi videre til Stuttgart, der vi gikk rundt i gatene og på kjøpesenter hele dagen.

 

 

Sigurd, Eloise, Vegard, Hannah

Etter vi var i Budapest vente vi snuta mot Milano. Togturen til Milano var 17 timer lang så vi fikk tiden til å gå med blant annet spa på toget. I Milano var det mye fin arkitektur og historie å få med seg. Vi opplevde både Sforza Castle og Duomo di Milano. I tillegg er Milano en av motehovedstadene, og vi gikk på den kjente designer kjøpesenteret Galleria Vittorio Emanuele. Som en fin avslutning i Milano dro vi på en restaurant i utkanten av byen, som viste seg å være en gjemt italiensk skatt, Trattiora dalla Lina Orsolina. Lina på 80 år laget utsøkt hjemmelaget italiensk mat. Hun hadde verken menyer eller ansatte. Restauranten hadde hun drevet i 60 år med mannen sin, og de har holdt alt slik det var på 70- tallet. Kl 9 onsdag morgen tok vi toget videre til Frankfurt. Hvor vi bodde på Youth hostel. De hadde gratis frokost buffet, noe som kom godt med da vi hadde gått i minus på budsjettet. Deretter tok vi toget videre til København hvor vi skal sove inatt før vi drar samlet med klassen hjem til Norge imorgen.

Vi har hatt en super tur, og anbefaler interrail til alle

 

 

Helene, Yngvild, Camilla:

Vi har vært i Timisoara i to dager. Veldig spennende å være i Romania, men vanskelig å finne på noe å gjøre med svært uforutsigbar kollektivtransport. Videre gikk turen til Ljubljana. Dette var en veldig interessant by med en spennende historie og vi lært mye om dette gjennom blant annet grottevandring og escape castle. Siste dagen tilbrakte vi i Praha hvor vi fikk en digg lunsj hos Håkon. Vi lærte om tortureringsmetoder (museum med hele 60 ulike instrumenter for å torturere folk) i tillegg til at vi besøkte noe som IKKE var Europas største badeland. Deretter satte vi oss på enda et nattog og satte kursen hjemover

 

 

Camilla, Linnea, Adrian, William:

Nå er interrailen snart over, og vi har sett så utrolig mange fine byer! Budapest var nydelig både fra utsiktspunktet med oversikt over byen, og fra en grotte med labyrint i komplett mørke. Der ble vi skremt halvt til døde av en turist som bare sto der i mørket, og av noen blå alien-dukker!

Videre gikk turen til Italia, hvor vi både fikk gjenskapt ein ikonisk scene fra Titanic (sjekk videon til @sexygangsterz på ig!)

Venezia var nydelig! Så der brukte vi bare dagen på å gå irundt å se, som førte til at Camilla fikk blemmer under føttene og at Linnea sitt kne låste seg:)

Derfor ble det en rolig dag i München dagen etter for å samle krefter til de siste dagene. Det at vi er tom for penger er også litt av grunnen til at vi ikke gjorde så mye de siste dagene😬 Vi fikk svi for at vi benyttet oss av luksuspålegg på brødskivene de første dagene…

Nå har gjengen samlet seg i København og vi har mekket taco og koser oss max!

 

Anna, Peder, Talina, Scott

Vi har vært i Rijeka i Kroatia. Første dag hadde vi sol og fint vær, og besøkte en super fin og koselig liten strand, der vi koste oss med litt frukt. Senere på dagen gikk vi hjem etter en lang dag uten noe annet enn frukt, og laget pasta i leiligheten vi hadde leid. Vi var i Rijeka i nesten tre hele dager, så vi fikk sett mye av byen. We loved IT.

Vi reiste sent på kvelden fra Rijeka til Budapest, der vi var i 1,5 dag. Vi møtte Håkon den dagen vi kom, og han tok oss med på en herlig middag med asiatisk mat😍 senere gikk vi rundt og fikk sett litt av byen, og innom noen bruktbutikker. På kvelden dro vi til Széchenyi termalbad, veldig koselig.

Siste dag før vi reiste med nattog i 22 timer til København dro vi til Budapest zoo, hvor vi fikk se masse forskjellige dyr, men dessverre ikke det vi helst ville, som var å møte små aper og ta masse bilder med de. Nå er vi i København, vi har lagt taco med to av de andre gruppene. Og tar en koselig kveld i Køben, før vi reiser hjem til Elverum i morgen tidlig.

 

Bilder fra turen:

Skriv en kommentar