Kongomarked og Rena school

En kulturell smellbombe av en dag! Og det selv om det var en sliten gjeng som satte seg i bussene i retning Mpondwe og Kongomarkedet på ugandisk side.Det lar seg bare ikke beskrive med ord det miljøet du vandrer rundt i. Det må oppleves, og det har vi nå gjort sammen med en vakt som gjenkjente oss kara  fra ifjor-imponerende. Det å by litt på seg selv-et smil,en hoftevrikk, en lokal “obashire”(God morgen)og et lite vink, er nok til å skape gode gledeshyl fra et tusentalls damer fra Uganda og Kongo. Ekstra bonus var det å bli testet for Ebola på vei opp fra grenseelven. Etter en times tid dro vi tilbake til Bwera og Rena School som vi på Elverum fhs har hjulpet de siste fire årene. I dag var det en liten ekstrasermoni der, til minne om renamannen Øyvind Andersson som døde i juli-18. Han bidro med mye kapital som har hjulpet skolen i vanskelige startsår. Det å oppleve hvor sterkt kirken står i Bwera,mikset med sjarmerende underholdning, nasjonalsanger og felleslunsj i et klasserom gjorde tirsdag 12.mars til en kultbombe for oss og spesielt Dina -som ble vekket med hjemmelaget bursdagskake! Hurra. I morgen blir det en lang dags ferd retning Kigali og Rwanda.

Skriv en kommentar