Musikkproduksjons turnèdagbok #2

Vi på musikkproduksjon har kommet oss til Molde fhs i skrivende stund, og har nettopp rigget ned etter en strålende konsert her. Siden sist har vi våknet opp på Nordhordland fhs i skikkelig snøvær, og da tenker man jo sitt når man vet at man skal kjøre i ca 7 timer videre til Ørsta og Møre Fhs med 9-seter og en henger full av musikkutstyr. Men vi kjørte på, og etter en liten pitstop hvor Halvor etter en kald natt med et laken som dyne fikk seg ny sovepose uten lopper i, så opplever vi på turen alle årstider og helt fantastiske omgivelser. Det er visst en greie med masse ferjer borti her også fant vi ut, så det blir noen sveler med kaffe på turen.

Vi blir tatt fantastisk imot på Møre fhs, og får oss japansk kveldsmat etter rigg og soundcheck. Denne konserten finner sted i et litt gammeldags klasserom, og går som ei kule. Vi setter oss tre mål for kvelden: starte i riktig toneart, ha stemt bass og være utstrålende og smilende på scena (de to første målene er noe interne). Alt det greier vi samt at det musikalske også satt seg i myyyyye større grad kontra premiekvelden. Det nye denne kvelden er at vi lærere innfører “teachers corner”, hvor vi tre midt i settet skal spille en ny coverlåt hver kveld og hvor vi gjerne bytter instrumenter også. Valget faller på Beatles’ “Come Together”, med en meeeget påskrudd Halvor Thorsnes på vokal til elevenes og det fantasiske Møre-publikummets glede. Det er en veldig fornøyd mus.prod gjeng som joiner Møre-elevene på spillkveld, sosialt lag og ei litta tur oppi skolens jacuzzi(!!!).

Etter en god natt på Møre farter vi mot Molde og Molde fhs – en tur på ca 3 timer, noe som er nesten ingenting i forhold til de siste dagers farting. Også i dag får vi mye vær og opptil flere ferjer. Og etter noen innbitte forsøk på å forsere en litt bratt glatt bakke i Molde sentrum (som vi måtte gi opp) så kom vi frem til middag på Molde fhs. Her bor vi og lever vi og spiller vi i skolens gymsal. Vi rigger enda raskere enn før, er ferdig med lydsjekk enda raskere enn før og spiller enda bedre enn før – god kombo. Og etter Halvors lille kamp mot lysbordet, så ble det lys også – hvertfall en liten stund. Men et fantastisk Molde-publikum lyste opp scena med sine mobiler, og det ble et smått magisk øyeblikk med musikk opplyst av mobiler. “Teachers Corner” denne kvelden faller på Joe Cockers “You can leave your hat on”, med en bortimot like påskrudd Arild Sveum på vokal. Og etter nok en vel gjennomført konsert og kjapp nedrigg så er det godt å roe ned med litt småspising, basketball og skriving av blogg for lærerne mens elevene våre kan kose seg i sosialt lag med elevene her.

Repertoaret begynner virkelig å sette seg nå, og det er veldig gøy å være på tur. Det skal bli spennende å se videre hvor vi kommer til og hva som skjer. I morgen tidlig går veien videre til Surnadal og Nordmøre fhs, før Selbu og Peder Morset fhs venter på tirsdag. Følg med!

to be continued…

 

Skriv en kommentar